Voorbereidingen multifunctioneel centrum

Stichting Werkgroep Hulp Oost Europa begint in april 2011 met de bouw van een multifunctioneel centrum. Het gaat om een multifunctioneel (dag) activiteitencentrum. Het gebouw komt te staan op de plaats waar we nu een speelplek hebben. De speelplek komt niet te vervallen maar wordt aangepast. Op ons eigen terrein in het kader van complex Betania. Het algemene doel is activiteiten te organiseren voor jongeren met lichamelijke en geestelijke beperkingen.

De activiteiten worden afgegestemd op de capaciteit van het kind/de jongeren. Dat kan voor de één het verzorgen van een plant of een dier zijn en voor de andere een kaars maken. Gezien het feit dat deze jongeren geen activiteiten hebben in de stad Bacau heeft het project op korte termijn het doel om jongeren “een doel” te geven in hun leven, een plek waar ze zich thuis voelen, een plek waar ze graag komen. Op lange termijn kan zo’n project een opstap zijn naar bijvoorbeeld een kleine sociale werkplaats.

Ondanks de grote financiele zorgen die we hebben in het kader van Betania in Bacau heeft Stichting Werkgroep Oost Europa zich het lot van jongeren met beperkingen aangetrokken. Deze enthousiaste groep, die in de periode 2007-2009, een geweldig medisch centrum bouwde in Gaiceana gaat de bouw verzorgen een klein multifunctioneel centrum. De vormgeving van het gebouw is eerder gebruikt voor de bouw van de scholen in Turluianu en Valea Sosii. De groep bouwt zelf en zorgt ook voor de sponsoring.

Vandaag zijn we begonnen aan de voorbereidingen. Op de plek waar het nieuwe gebouw komt te staan is nu een speelplaats. De speelplaats wordt tijdelijk buiten gebruik gesteld en na de bouw weer hersteld. Maandag 21 maart wordt er een begin gemaakt aan de werkzaamheden voor de fundering.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

6 Reacties op “Voorbereidingen multifunctioneel centrum”
 1. JM schreef:

  Een mooi streven.

 2. johan schreef:

  geweldig dat dit mogelijk is weer een stuk uitbreiding van de aktiviteiten

 3. tp schreef:

  Hoi Andre,
  Wat een mooie ontwikeling zeg echt een toevoeging aan het werk van betania.

 4. Willemieke schreef:

  In een woord geweldig!! Fijn dat dit op deze manier gerealiseerd kan worden! Tot D.V. juli!

Trackbacks

Check out what others are saying...
 1. […] is de eerste groep van de drie groepen die de komende 7 weken bij ons werken aan de bouw van het multifunctionele centrum. Fred, Hans, Hennie en Melle starten vandaag met de werkzaamheden. Af en toe zal ik daar zeker over […]

 2. […] is de eerste groep van de drie groepen die de komende 7 weken bij ons werken aan de bouw van het multifunctionele centrum. Fred, Hans, Hennie en Melle starten vandaag met de werkzaamheden. Af en toe zal ik daar zeker over […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter