Oogoperatie

Op 1 december 2006 schreef ik over een meisje dat dringend een oogoperatie nodig had (zie artikel). Ik schreef toen dat de onderzoeken begonnen waren. In die periode stelden de oogartsen vast dat de operatie weinig nut had omdat het meisje nog zou groeien. In tussentijd is zij bij ons in het kamertrainingsproject terecht gekomen. Op dit moment is ze student economie en financieen in Iasi. Eind vorig jaar heeft de operatie alsnog plaatsgevonden. We hadden het geld voor haar apart gezet. Het resultaat is bijzonder. Ze kan nu goed kijken zonder gebruik te maken van lenzen of een bril. Dat is eigenlijk een resultaat van 100%. Uiteraard blijft ze onder controle van de oogartsen.

Haar droom waar ik toen over schreef : de operatie, maar ook het studeren aan de universiteit, is werkelijkheid geworden. De operatie door een gift en het studeren door middel van het kamertrainingsproject.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Oogoperatie”
 1. JM schreef:

  Ondanks moeite blijft hulpverlening heel mooi werk
  De verhalen lijken soms een beetje sterk
  Vandaag in Hardenberg veel daarover gehoord
  Het blijkt dat hulpverlening uit Nederland nog steeds scoort

 2. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Andre, we herinneren ons de situatie in het betreffende gezin. Geweldig dankbaar mogen we nu zijn dat het met haar zo is gegaan.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter