Oogoperatie

In ons werk hebben we te maken met ontzettend veel problemen en verdrietige situaties. Niet altijd komen de verhalen overeen met de werkelijkheid. Dit drama is bevestigd door leraren van de school en het bureau voor sociale raad en bijstand in het kader van onze organisatie. Een verhaal (samenvatting), om hulp voor haar oogoperatie, wat ik onder de aandacht wil brengen:

Mijn naam is H.I.G. en ben leerling van het technisch college in Buhusi. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik drie jaar was. Van mijn moeder heb ik sindsdien niets meer vernomen. Mijn vader is hertrouwd, is aan de drank verslaafd, heeft zijn woning verloren en heeft nu geen woning meer. Ook van hem heb ik al vijf jaar niets meer vernomen. Door een krantenartikel, waar over mij geschreven werd, hebben twee oudere mensen (72 jaar) de zorg voor mij op zich genomen. Deze mensen zijn ook ziek en beiden hebben ernstige hartproblemen. Ik leer erg graag maar de artsen hebben advies gegeven om mijn ogen zo weinig mogelijk intensief te gebruiken (mijn dioptrie is OD –10,5 en OS -10). Mijn enige kans is een operatie die alleen in Boekarest uitgevoerd kan worden. Deze operatie kost 1000 euro, een bedrag wat ik me nooit kan permiteren. Ik droom ervan om een universiteit te volgen, zelfstandig te worden, maar ik realiseer me dat het leven hard is en ik geen financiele mogelijkheden heb om een operatie te ondergaan. Elke avond bid ik en vraag ik of er iemand op mijn weg komt die me zou kunnen helpen. Ook al woon ik in dezelfde kamer als de bejaarde mensen, toch probeer ik zoveel mogelijk te studeren. Vele slapeloze nachten door al deze zorgen waar steeds weer de vraag rijst: wat zal er met mij in de toekomst gebeuren? De mensen waar ik nu woon zijn oud en op een dag zal ik alleen zijn zonder hulp van niemand! Elke dag is een gevecht, een gevecht om te krijgen wat ik zo graag wil: de operatie! Ze sluit de brief af met de vraag: kunnen jullie mij helpen?

21.12.2006: Dit bericht heeft veel reacties opgeroepen, de oogonderzoeken zijn begonnen. Dat is allemaal mogelijk gemaakt door een trouwe lezer van mijn weblog, die het werk in Bacau een warm hart toedraagt, en het bedrag van 1000 euro aan ons overgemaakt heeft! Veel dank!

Categorie: Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter