Lintje voor Co Klootwijk

lid-in-de-orde-van-oranje-nassau-herenuitvoering

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een onderscheiding toegekend aan Co Klootwijk. In mijn artikel over de opening van het Medisch Centrum in Gaiceana kunt u over hem lezen. Wij als organisatie in Bacau, maar ook persoonlijk, kennen zijn geweldige inzet voor de projecten van Stichting Werkgroep Oost Europa. Deze projecten staan altijd in het teken van de medemens. Toen we hoorden dat dhr. Klootwijk deze onderscheiding gekregen had waren we daar erg blij mee, een terechte onderscheiding. Vanuit Bacau, persoonlijk, maar ook namens onze organisatie Betania, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

De burgemeester zei hierover het volgende:

Mag ik nu naar voren roepen de heer Jacobus Klootwijk
Meneer Klootwijk, u bent geboren op 21 augustus 1929 in Haarlemmermeer en u woont in Nieuw Vennep. U bent een zeer actief persoon, die al geruime tijd vrijwilliger is voor de Gereformeerde Kerk in Nieuw Vennep. Daarnaast bent u, als bouwkundig medewerker bijzonder betrokken bij verschillende projecten in Roemenië en Oekraïne.

Voorbeelden daarvan zijn;
– de renovatie en uitbreiding van een kindertehuis;
– de herbouw van een tehuis voor meisjes;
– het opknappen van een casco-gebouwd gemeenschapshuis;
– de bouw van een school voor zigeunerkinderen;
– de renovatie van een opvanghuis voor kinderen met het syndroom van Down;
– en de bouw van een medisch centrum.
Een indrukwekkende reeks! En elke keer als een project is afgerond, wordt er via verschillende instanties een beroep gedaan op de stichting Werkgroep Oost-Europa, om mee te helpen aan een nieuw project. U bent dan meestal de projectleider, die vele uren aan de voorbereiding van de projecten en aan de bouwwerkzaamheden in Roemenie besteedt. Een aantal van deze projecten is gefinancierd door sponsoren, en wordt gedaan in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Kortom, meneer Klootwijk, u staat in brede kring bekend om uw sociale inzet voor de samenleving in het algemeen, maar in het bijzonder voor hen die leven in die landen, waar de sociale en medische voorzieningen minimaal zijn. Tenslotte bent u ook nog betrokken geweest bij de renovatie van het monument de Witte Boerderij in Hoofddorp, en bij de renovatie van de Gereformeerde Kerk in Nieuw-Vennep. Het verheugt mij dan ook zeer dat u, op grond van de duur, de uitstraling en de betekenis van uw activiteiten, bij Koninklijk Besluit van 13 januari 2009 benoemd bent tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

dhr. Klootwijk bij de opening van het Medisch Centrum Gaiceana

dhr. Klootwijk bij de opening van het Medisch Centrum Gaiceana

Categorie: Bacau, Nieuws, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Lintje voor Co Klootwijk”

Trackbacks

Check out what others are saying...
  1. […] 2009 kreeg Co Klootwijk, van dezelfde werkgroep, een onderscheiding (klik hier voor artikel uit 2009).Dit jaar Theo […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter