Lintje voor Theo Verbeek

Theo Verbeek, één van de vrijwilligers van Werkgroep Oost Europa uit Nieuw Vennep heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Voorzitter Bart van Gameren van SWOENV zegt daar het volgende over:

De burgemeester lichtte toe dat de koninklijke onderscheiding aan Theo is toegekend op basis van het feit dat hij al 34 jaar betrokken is bij de IJsclub Nieuw-Vennep en omstreken, en daar allerlei klusjes en vrijwilligerswerk doet. Maar ook al het werk dat Theo heeft verricht voor de Werkgroep Oost-Europa (vrijwel vanaf de oprichting, nu zo’n 16 jaar geleden) heeft meegeteld, en werd door Burgemeester Weterings nader belicht.

De regionale krant schreef ook over deze onderscheiding en wel het volgende:

Venneper Verbeek (74) heeft als vrijwilliger een dubbelfunctie. Allereerst zet hij zich sinds 1978 in voor de IJsclub Nieuw-Vennep. Hier doet hij in de zomer het broodnodige onderhoud. Tijdens de winters zit hij aan het loket, houdt hij toezicht, ruimt hij sneeuw van de baan en zorgt hij dat de ijskwaliteit zo goed als mogelijk is. Ook is hij werkzaam als bestuurslid van de club. Sinds 1996 zet Verbeek zich ook in voor de Stichting Werkgroep Oost-Europa. Hij gaat soms eenmaal, en soms tweemaal, als lid van een werkgroepteam twee weken lang aan de slag in een Oost-Europees land, waar hij samen met anderen helpt bij projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen. Zo bouwde hij bijvoorbeeld mee aan een dagactiviteitencentrum voor jonggehandicapten in het Roemeense Bacau.

Bouwen doet Verbeek ook thuis. Ieder jaar maakt hij een uniek houten speelwerktuig dat tijdens de rommelmarktveiling van de Gereformeerde Kerk wordt geveild. De opbrengst gaat, hoe kan het ook anders, natuurlijk naar de Stichting Werkgroep Oost-Europa.

In 2009 kreeg Co Klootwijk, van dezelfde werkgroep, een onderscheiding (klik hier voor artikel uit 2009).Dit jaar Theo Verbeek.

We hebben veel te danken aan werkgroep Stichting Oost Europa uit Nieuw Vennep. Heel veel. We kennen Theo Verbeek als een stille maar harde werker met een hard van goud! Als hij eenmaal gaat praten dan zit de stemming er direct in.

Theo van harte gefeliciteerd met deze, welverdiende, Koninklijke onderscheiding als lid in de orde van Oranje-Nassau.

20120428-201302.jpg

Theo Verbeek (links) en Co Klootwijk

Categorie: Bacau, Nieuws, Ons werk/Betania, Persoonlijk · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter