Zorgwekkend rapport van Unicef

via Realitatea.net

Kinderen in Roemenië zijn arm, worden geslagen en bewegen niet.

Bijna de helft van de kinderen in Roemenië worden geslagen, beledigd en wonen in arme gezinnen. Volgens de statistieken van Unicef staat Roemenië op de laatste plaats in een top van geïndustrialiseerde landen.

Volgens Unicef staat Roemenië op de 29e plaats van de 29 bestudeerde landen. De studie geeft geen relatie tussen  het BBP per hoofd van de bevolking en algemeen welzijn van kinderen aan.

Nederland staat op de 1e plaats, gevolgd door Noorwegen en IJsland. Op de laatste plaatsen Letland, Litanie, USA en Roemenië.

De studie geeft aan dat 23% van de Roemeense kinderen arm zijn. 40% van hen zegt dat hun familie weinig of geen geld heeft. Het enige hoofdstuk waar Roemenië voorop loopt zijn de vaccinaties. 96% van de minderjarigen zijn  ingeënt tegen de meest voorkomende ziekten.

Volgens hetzelfde rapport staat het onderwijs er niet best voor. Ook hier de laatste (29e) plaats. 42,41 % van de Roemeense kinderen zijn betrokken bij gevechten. 41,04% van hen aangevallen en gepest door anderen. 14,78% van de kinderen zijn zwaarlijvig. Maar 40,63% eet fruit en 45,34% eten een ontbijt. Nog zorgwekkender is dat slechts 19,61% van de kinderen beweegt of aan sporten doet.

Maar liefst 30.71% van de minderjarige meisjes worden moeder. 10,60% roken op minderjarige leeftijd. 17,50% drinkt alcohol en 6,08% gebruikt cannabis.

Betreffende moorddadig gedrag onder minderjarigen, plaats 27 van 29 op de lijst.  42% van de kinderen in Roemenië hebben last van luchtvervuiling.  39.69% van de Roemeense kinderen hebben problemen met huisvesting.

Link naar het rapport van Unicef: klik hier

 

Categorie: Ons werk/Betania, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter