Werkbezoek PVV Europarlementarier aan Roemenie

Van donderdag 1 t/m maandag 5 september aanstaande zal PVV Europarlementariër Lucas Hartong een werkbezoek afleggen aan Roemenië. Dit doet hij in de hoedanigheid van lid van de Begrotingscommissie (BUDG) en Commissie volksgezondheid (ENVI). Hartong zal bezoeken brengen aan onder andere een particulier kindertehuis, verzorgingscentra voor gehandicapten en het Nederlandse consulaat.

Hartong: “Het verzoek kwam van een Nederlandse contactpersoon, die bemerkte dat dingen niet goed gaan in Roemenië. De Roemeense overheid stelt steeds gekkere financiële eisen aan verzorgingscentra die uitstekend werk verrichten, maar steeds meer geld aan de Roemeense overheid moeten betalen om te mogen functioneren. Dat is de omgekeerde wereld. De Roemeense overheid krijgt een flinke smak geld vanuit de EU om de gezondheidszorg in arme regio’s te kunnen financieren, maar die overheid eist tegelijkertijd geld van gezondheidscentra om te mogen functioneren. Het is nu zo ernstig dat dakloze kinderen en gehandicapten op straat dreigen te belanden. Dat vind ik dermate schrijnend dat ik besloten heb een kijkje ter plekke te gaan nemen. Bovendien is de grote vraag of er wel verantwoord met EU-fondsen wordt omgesprongen. Ik heb daarbij mijn sterke twijfels en dat is dan ook één van de onderwerpen die ik met de Nederlandse consul zal bespreken.”

Bron

Mooi dat iemand zich nu echt in deze problematiek gaat verdiepen! Ik heb inmiddels contact gehad met dhr Hartong en we zien elkaar binnenkort in Brussel.

Categorie: Politiek, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Werkbezoek PVV Europarlementarier aan Roemenie”
  1. johan schreef:

    Goed om ook met deze mensen kontakt te hebben, de anderen laten het te veel liggen.

  2. Netty Durkstra schreef:

    Afgelopen zomer het verschil gezien tussen een particuliere instelling en een staatstehuis. Pet af voor al de initiatiefnemers! Je mag nog steeds van geluk spreken als je de kans krijgt op een menswaardig bestaan.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter