Voormalig Nederlands ambassadeur in Moldavië krijgt “orde van eer”

De Moldavische ambassadeur in Nederland, Emilian Bren, overhandigde, op 16 april 2014, de “orde van eer” aan de voormalig Nederlands ambassadeur in Moldavië Pieter Jan Wolthers. Dat gebeurde tijdens een officiële ceremonie in de Moldavische ambassade in Den Haag.

De onderscheiding werd toegekend aan de Nederlandse diplomaat door de Moldavische president Nicolae Tomofti. Een teken van diepe dankbaarheid voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling en versterking van de banden tussen Nederland en Moldavië. Pieter Jan Wolthers diende als Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Moldavië in de periode 2009-2013.

De ceremonie werd bijgewoond door het personeel van de Moldavische ambassade in Den Haag, de Honorair Consul van de Republiek Moldavië in Amsterdam, vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland, en vrienden en familieleden van ambassadeur Pieter Jan Wolthers.

We kennen Pieter Jan Wolthers uit de periode 2000 – 2005. Hij was toen ambassadeur in Roemenië. De republiek Moldavië wordt tegenwoordig bediend door de Matthijs van Bonzel, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Roemenië en Moldavië.

Bron: website Ministerie buitenlandse zaken Moldavië

orde van eer voor Pieter Jan Wolthers

Categorie: Algemeen, Nieuws · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter