Verwarring over kunstroof…. :)

Tja, het is Roemenië hier :). Sensatie willen ze graag. In de Nederlandse pers spreekt men over “verwarring”. Het feit dat er bericht kwam dat de schilderijen ergens in de stad Iasi gevonden waren verbaasd me niet.

Het zou me eerder verbazen als als er niet zulk soort berichten kwamen. Een sensatiezender uit Roemenië heeft het bericht opgepakt en besteed er heel de dag aandacht aan. Zoals gewoonlijk wordt ieder gerucht voor waar uitgezonden. Uiteindelijk zal er wel één van de dingen waar zijn.

Vandaag: Catalin Botezatu, een bekende modeontwerper, zou betrokken zijn bij de kunstroof. Hij reageert verontwaardigd. Dan komt het bericht dat de schilderijen verbrand zijn. Daarna het bericht dat ze kapotgeslagen zijn. En dan; er zijn twee schilderijen gevonden in de stad Iasi. Er zullen ongetwijfeld nog een aantal vindplaatsen “opduiken” wat allemaal live uitgezonden gaat worden.

Zo gaat dat hier.. Een nieuwsbericht en 10 verschillende verhalen waar er met een beetje geluk één van waar is. Deze “verwarring” zal nog wel even aanhouden. Er zijn genoeg onderwerpen waar men de aandacht vanaf wil houden. De “ontknoping” van deze roof komt goed uit.

Categorie: Algemeen, Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Verwarring over kunstroof…. :)”
 1. johan schreef:

  de boeven dat zullen de nederlanders niet doen ha ha

 2. Koen schreef:

  Tjah,, en welke van de schilderijen heb jij in je kantoor hangen? 😛

 3. johan schreef:

  Misschien kunnen ze verkocht worden op de HCR markt
  Leuk voor de bijopbod verkoping

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter