Van alles wat….

De kou is uit de lucht, afgelopen weekend was het zelfs 23 graden. Wonder boven wonder zijn er (nog) geen berichten van overstromingen. Wat niet is kan nog komen natuurlijk, maar we hopen van niet.

Inmiddels is de gasrekening over de maand februari binnengekomen. Dat is schrikken. De gasprijzen zijn enorm gestegen. Ongekende hoge rekening. Dat is een flinke tegenvaller.

In één van de arme wijken van Bacau zijn twee kleine kinderen overleden van 3 en respektievelijk 6 maanden. Beiden aan de gevolgen van longontsteking. Ik heb er nog niet eerder over geschreven. Zulke drama’s hebben we al vaak meegemaakt maar het is altijd erg verdrietig.

Er zijn ook positieve dingen te melden. De subsidie van zowel de provincie en de gemeente Bacau zijn toegekend. Dat is bijzonder snel omdat het meestal pas halverwege het jaar bekend is. Ook het Ministerie van Sociale zaken geeft subsidie. In alle gevallen is het meer dan vorig jaar. We kunnen niet de hele begroting dekken maar het is een prachtig begin.

Het ziet er allemaal rooskleuriger uit dan vorig jaar rond deze tijd. De inzet van alle betrokkenen is van alle kanten te merken. Heel fijn.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Van alles wat….”
 1. johan schreef:

  Een nieuwe opzet van je web pagina ziet er leuk uit gefeliciteerd er mee.
  Mooi dat er ook positieve dingen te melden zijn over de financieen iets om voor te danken,
  Hoeveel van deze situatie’s als van zieken en overlijden zal er nu voor de dag komen als alle sneeuw weg is?

  groeten sterkte en wijsheid van ons uut Bru

 2. A.M. schreef:

  Dank je, ook de groeten!

 3. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Gelukkig dat het dit jaar niet tot overstromingen is gekomen.
  Heel vedrietig is het wanneer jonge kinderen moeten sterven, temeer omdat er geen aandacht voor is!
  Dat de overheid nu zo vlot is met subsidie te verstrekken is heel bijzonder, hopenlijk zullen er ook andere bronnen komen die de tekorten zullen aanvullen! genoeg redenen om dankbaar voor te zijn.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter