Tweehonderd Dacia’s naar de haaien

In Oostenrijk is woensdag een goederentrein ontspoord met daarop zo’n tweehonderd Dacia’s. Die kunnen worden afgeschreven voordat ze nog maar een kilometer hebben gereden.

In Bludenz in Oostenrijk is afgelopen woensdag een goederentrein ontspoord met daarop Dacia’s die vanuit de fabriek in Roemenië naar Frankrijk werden vervoerd. Het betreft zo’n tweehonderd Logans, Sandero’s en Dusters. Volgens de eerste onderzoeken is een remprobleem de oorzaak van het ongeluk. Toen de trein een bocht naderde, weigerden de remmen waarna tien wagons kantelden. De overige zes reden nog honderd meter door voordat ze ontspoorden. Alleen de machinist raakte lichtgewond.
Het duurt enige dagen voordat de rails weer helemaal vrij is. Door het ongeluk raakte het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland vertraagd omdat ze moesten omrijden via Innsbrück, München, Kufstein of Lindau. Ook werden bussen ingezet om de reizigers te vervoeren.
Dacia's

Bron: Autoweek.nl

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Tweehonderd Dacia’s naar de haaien”
 1. B.A. schreef:

  Idee om ter plaatse een sloperij te beginnen?

 2. johan schreef:

  Dit is ook een manier om het auto gebruik te verminderen, het is te hopen dat de schade niet voor de fabriek van Dacia is.
  jammer van de auto maar er zijn geen mensen door om gekomen dat is vele malen erger

 3. Pleun schreef:

  Nou, werk aan de winkel toch. Zo komt Dacia mooi aan omzet. De verzekering betaalt deze auto’s en alle bestellers willen hun Dacia toch hebben.

 4. chris waltheer schreef:

  Wel te hopen dat er in Roemenie zo,n verzekering bestaat die deze schade dekt.

 5. wim Vroegindeweij schreef:

  ja dat is wat .jammer van al die auto’s je had er wel wat van kunnen gebruiken zo als ik zag 2 weken geleden nu is het aflav, maar er zijn gelukig geen mensen bij betroken

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter