Swimathon 2013 Bacau – Roemenië

Op 24 oktober 2013, de dag dat Asociatia Betania 18 jaar bestond, werd er voor het eerst een Swimathon georganiseerd in het zwembad van Bacau! Swimathon is een mechanisme om geld bij elkaar te verzamelen voor een goed doel. Samengevat: zwemmen voor het goede doel…

Daar waren we natuurlijk bij. Het is de bedoeling dat je met maximaal 6 zwemmers zoveel mogelijk baantjes (50 meter) zwemt in een uur tijd. Je zwemt om de beurt, als de één zijn baantje klaar heeft vertrekt de volgende.

Er werd gezwommen voor 8 goede doelen van verschillende organisaties. Culturele projecten maar ook sociale doelen zoals bij ons. Wij kozen als doel “7 kinderen met autisme leren praten” de aanschaf van specifieke therapeutische middelen. Daarbij gebruikten we de uitspraak van één van de ouders van een kind bij ons in therapie:

Na vier lange jaren van wachten kwam de dag dat ik voor het eerst de stem van mijn kind hoorde. Dat was de meest emotionele dag van mijn leven

Ons team bestond uit vijf zwemmers: Adrian Indreas (adjunct van Betania), Sorin Brasoveanu (directeur van de kinderbescherming), Valentin Ivancea (directeur staatsreserves) Marian Dantis (ouder van een cliënt van Betania) en mijn persoon.

Wij zwommen samen 53 baantjes (2650 meter) in één uur. De teller van de opbrengst staat op dit moment op 11.500 lei (2584 euro).

Ook is het natuurlijk de bedoeling dat er zoveel mogelijk supporters op de tribune zitten. Die hadden we er voldoende, het dak ging er af en toe af. Een evenement waar we een volgende keer zeker weer bij zijn.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter