Spijt

Afgelopen vrijdag stond er in de “krant van Bacau” een artikel over een inbreker met criminele neigingen. Ioan Purice is zijn naam en niemand anders dan de man die ons beroofd heeft in 2007. Hij verteld vanuit de gevangenis dat hij vanaf zijn tiende jaar steelt, inbreekt en beroofd. Hij is nu 45. Hij heeft in die tijd 1000 jaar gevangenisstraf bij elkaar “gespaard”.

Hij verteld onder meer dat hij bij allerlei directeuren heeft ingebroken en daar absoluut geen spijt van heeft, erger nog: hij vond het eigenlijk wel eens nodig dat ze wat minder hadden. In 2007 was hij ontsnapt uit de gevangenis (in die tijd heeft hij ook bij ons ingebroken).

Maar nu komt het. De man verklaarde voor de krant het volgende: “Het enigste waar ik spijt van heb is dat ik heb ingebroken in het huis van André Muit, de voorzitter van Asociatia Betania. Dat spijt me echt. Ik weet niet of ik ooit de gelegenheid zal hebben om hem mijn excuus aan te bieden……. “

Nou, dan valt je mond toch open? Hij gaat verder met zijn verhaal: “Die directeur van Bosbeheer? Moet dat me spijten, echt niet… die kapt illegaal bomen en verkoopt ze…  Alleen z’n keuken kost al 24.000 euro, daar heb ik meer als een kilo goud meegenomen, ik weet niet precies meer hoeveel….”

No comment……

link naar het artikel : klik hier

Categorie: Algemeen, Bacau, Bacau diversen, Persoonlijk · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Spijt”
 1. JM schreef:

  Stuur hem een Bijbel, dan heeft hij wat te lezen en over na te denken.

 2. johan schreef:

  ik zou zeggen een bijbel met verklaring met daarbij de mogelijkheid dat hij net als de tollenaar de mogelijkheid heeft om het terug te geven

 3. marco van der grond schreef:

  ja daar valt je mond echt van open.
  al heb je er niet veel aan misschien,
  het verzacht het misschien wel een beetje.

  groetjes marco

 4. A.V. schreef:

  Ga bij ‘m langs in de gevangenis en laat hem zeggen wat hij je te vertellen heeft.
  Hij weet dus drommels goed waar hij inbreekt en kijkt niet alleen naar wat hij denkt dat er te halen valt.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter