Roemeniëforum en prikbord sluit per 25.02.2015

De informatieve vraagbaak en het prikbord voor Roemenië

De informatieve vraagbaak en het prikbord voor Roemenië sluit per 25.02.2015. De oprichter en eigenaar (Teun) zeg daar het volgende over:

Daar er afgelopen jaar (2014) na april niet één keer contact met mij is gezocht m.b.t. het financieel overeind houden van dit forum en ik begin december 2014 een besluit moest nemen om het contract te verlengen of op te zeggen heb ik, alles overwegend, het contract opgezegd. Dit besluit is onomkeerbaar.

In een later bericht komt er een aanvulling: Ik wil van dat opportunistisch gedrag van Roemeniëgangers af. Van mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, zonder probleem voor eigen financieel gewin frauderen, maar wel een grote mond in mijn richting hebben. De goeden nagelaten, maar daar zijn er hier op dit forum niet zo heel veel meer van over.

Er zijn verschillende prikborden en forums over Roemenië geweest. Ze werden geel, blauw of groen genoemd. Ik ben zelf een tijdje moderator van “geel” geweest. Daar is blauw (welke nu sluit) een uitvloeisel van. Saskia was de laatste tijd moderator van “blauw”. De strijd tussen de twee “borden” was soms hevig. Het zijn vaak dezelfde personen die de prikborden bezoeken en een aantal leden weten altijd wel een manier te vinden om de sfeer te verzieken en gebruik te maken van persoonlijke aanvallen. Dat heeft vaak de overhand maar er is/was zeker ook bruikbare informatie te vinden. Op dit moment zijn er minstens 4 groepen of forums voor Nederlanders in Roemenië of Roemenen in Nederland. Groepen waar vaak dezelfde leden te vinden zijn of waar sommigen een uitgesproken keus maken omdat ze de anderen maar niets vinden.

Ik ben op dit moment alleen nog lid van de facebook groep “Nederlanders in Roemenië” inmiddels ook een gesloten groep omdat de moderator (Daan) ingreep met de volgende mededeling:

“Mijn idee van deze groep (en van het merendeel van de leden) is dat we elkaar vooral praktisch informeren en elkaar helpen. Daarnaast kunnen we relevante nieuwsberichten delen. Persoonlijk hou ik wel van een goede discussie maar dit blijkt zonder strakke moderatie niet mogelijk.”

Ik was lid van “blauw”. Zoals ik al schreef was daar soms best bruikbare informatie te lezen. Ik heb Teun bedankt voor zijn tijd en inzet en kan zijn keus goed begrijpen. Jammer dat ik de prachtige en vermakelijke uiteenzettingen van Cornelis (vanderjas) niet meer kan lezen. Maar hij vind vast wel een oplossing. Voor de rest laat ik het, wat forums en prikborden betreft, hier voorlopig maar bij.

Categorie: Algemeen, Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Roemeniëforum en prikbord sluit per 25.02.2015”
 1. Holiday Advisor schreef:

  Onlangs zijn wij gestart met de bouw van een nieuwe site/forum, waarbij in eerste instantie de aandacht uitgaat naar Roemenië (en in een later stadium ook naar andere landen zoals Polen, Rusland e.d.).

  Het Roemenië-forum is ingedeeld in diverse subfora/onderwerpen. Er is ruimte voor een ieder, er mag over alles gediscussieerd worden, zolang het maar met respect gaat.

  De link is http://www.holidayadvisor.info

 2. andre@muit.eu schreef:

  @Holiday advisor , dank voor de info

 3. Falcon schreef:

  wij waren ook lid van Teuns bord (het blauwe) maar kreeg al gauw door dat het niet goed was daar, 4 jaar geleden hebben we besloten om een eigen forum te beginnen en na 4 jaar is het geen drukte van belang maar toch mogen we niet mopperen het gaat goed en er is veel respect voor elkaar natuurlijk zijn er wel eens problemen maar dat heb je ook in een goed huwelijk, het is niet altijd roze geur en maneschijn.

  wil je een kijkje nemen? graag zelfs http://www.nedrom.6e.nl

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter