Renovatie kamertraining – huis 1 – Plataan

Er wonen 28 jongeren bij ons, 22 in Bacau en 6 in Boekarest, allen dames. Jongeren die hun leven doorbrachten in kinderhuizen of slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. In maximaal 2 jaar proberen ze bij ons hun leven weer op de rails te krijgen. Voor dit project hebben we 3 huizen in het kader van ons complex. Twee van de huizen zijn gebouwd in 2001 , het derde huis in 2003.  Het gaat om het project kamertraining of ook wel genoemd:  integratie van jongeren.

Onderhoud schiet er vaak bij in en gezien de weersomstandigheden in Roemenië ( ’s winters erg koud en ’s zomers erg warm) hebben de gebouwen veel te lijden. Vorig jaar (2012) konden we de daken vernieuwen, dat was hard nodig. Als een poosje zoeken we mogelijkheden om de buitenzijde te isoleren en te renoveren.

Half oktober kregen we het bericht dat er geld is voor de renovatie van één huis. Een sponsor stelt middelen ter beschikking voor het isoleren en renoveren van de buitenzijde van huis 1 (Plataan). Huis 1 heet “Plataan” en huis 2 “Linde”. Genoemd naar projecten van de sponsor die de mogelijkheid bood om deze huizen te bouwen. Huis 3 kreeg de naam “Ellen” vernoemd naar Ellen van HW Wonen. De vrijwilligers van HW Wonen gaven de naam als dank voor al haar inzet voor het project kamertraining. Wij zijn het er helemaal mee eens en hebben het zo gelaten. Dit derde huis is gebouwd van EU gelden.

We zijn erg blij dat we een start kunnen maken van de renovatie werkzaamheden  van huis 1 – Plataan – We zoeken verder naar mogelijkheden om ook “Linde” en “Ellen” te isoleren en te renoveren. Ideeën zijn altijd welkom!

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Respect, Sociaal · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Renovatie kamertraining – huis 1 – Plataan”
  1. Bob schreef:

    Dat is goed nieuws Andre, ik heb nog niet zo lang geleden met eigen ogen gezien wat de toestand was van de 3 gebouwen. Hoop dat er ook nog snel geld binnen komt voor de andere 2.

  2. Johan schreef:

    We gaan morgen aan de slag op de sfeerdagen met spullen te verkopen
    alle beetjes helpen

Trackbacks

Check out what others are saying...
  1. […] Eerder schreef ik dat we door een gift van 15.000 euro konden beginnen met de werkzaamheden aan het eerste huis. (zie artikel) […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter