Plannen enzo…..

Zo, kerst en jaarwisseling weer achter de rug. Dat geeft weer wat rust, tenminste dat hoop ik. In ieder geval geen nachtrust want zodra ik ga liggen hoest ik de longen uit m’n lijf. Maar goed het nachtleven is ook wel aardig alleen ben je dan wat moe overdag. De actie voedselpakketten is zo goed als afgesloten en door inzet van veel vrijwilligers in Nederland konden we zo’n 700 pakketten verspreiden rond kerst en oud en nieuw. In ieder geval een geslaagde actie en mooie reactie’s. Dat geeft tenminste moed.

Plannen zijn er genoeg voor het komende jaar, of het allemaal werkelijkheid word is de GROTE vraag. Veel dingen zijn afhankelijk van inkomsten en daar is voor 2011 nog geen duidelijk zicht op. Veel is afhankelijk van de onderhandelingen met de overheid. En dan vooral de lokale overheid. Met het ministerie van Sociale zaken in Boekarest zijn de onderhandelingen inmiddels met succes afgesloten! De onderhandelingen gaan over subsidie voor de 4 centra in het kader van onze organisatie in Bacau. Met de gemeente en de provincie zijn we nog volop bezig. De ervaring leert dat er pas duidelijkheid komt in maart/april.

Andere plannen zijn de bouw van een multfunctioneel centrum voor jongeren met beperkingen. Gezien het feit dat deze jongeren geen activiteiten hebben in de stad Bacau heeft het project op korte termijn het doel om jongeren “een doel” te geven in hun leven, een plek waar ze zich thuis voelen, een plek waar ze graag komen. Op lange termijn kan zo’n project een opstap zijn naar bijvoorbeeld een kleine sociale werkplaats. Dit project wordt uitgevoerd door de enthousiaste mensen van Stichting Werkgroep Oost Europa , waar we als organisatie veel aan te danken hebben. De start van de bouw is gepland in het voorjaar van 2011.

Vier dames van de thuiszorgorganisatie Agathos hebben in de afgelopen maanden twee weken  bij ons gewerkt en hebben plannen om deze zomer te komen klussen en een zomerkamp te organiseren. Een groep uit Tubbergen komt klussen in opvangcentrum “de Tulp” , allemaal enthousiaste mensen met hart voor de zaak!

Samen met HW wonen zullen we dit jaar starten met de bouw van sociale woningen, een groot en mooi project waar ik zeker nog over zal schrijven.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar we aan denken, maar de prioriteit blijft: financiele middelen voor de bestaande projecten te vinden om de continuiteit te kunnen waarborgen en zo mogelijk meer activititeiten te doen dan vorig jaar. Dat is van veel factoren afhankelijk we hopen en vertrouwen op veel betrokkenheid en weinig  bestuurobesitas (woord van het jaar in 2010).

Voor al mijn lezers: de beste wensen en een gezond 2011!

Categorie: Algemeen · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Plannen enzo…..”
 1. heleen buth schreef:

  O Andre, wat een plannen!! Gods zegen er over toegebeden! We doen, ook hier, elk op ons kleine terreintje, ons best voor jullie!

 2. johan schreef:

  Hoi Andre Geluk voor Evelien blaffende honden bijten niet, maar we wensen je beterschap en sterkte met al de plannen die er zijn We proberen ons steente bij te dragen
  . Groeten van uit Bru

 3. Jan Smith schreef:

  Mooi werk André. Fijn om mensen te kunnen helpen.

 4. AM schreef:

  @Jan Smith, Johan, Heleen: dank jullie wel!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter