Paarden, Schengen, Kunsthal en veroordeling

Roemenie is aardig in het nieuws. In de Europeese supermarkten kunt u gewoon Roemeens paardenvlees in de lasagne vinden. Men is niet 100% zeker maar de kans is groot dat het ook in de Nederlandse supermarkten te vinden is. Inmiddels gaat het verhaal dat Roemenië haar paarden en ezels (ja, lasagne met ezelvlees, culinair hoogstandje 🙂 ) kwijt moet omdat de beesten en de paardekarren niet meer op de openbare weg mogen. Hoge EU functionarissen hadden er al voor gewaarschuwd, glimlach….

De wetgeving dat de paarden en paardekarren niet meer op de openbare weg mogen is al wat ouder dan het paardenvlees in de lasagne. De Engelse Sir’s eten natuurlijk geen paardenvlees dat doen alleen die barbaarse Fransen, zeggen ze. De Roemeense premier gaat uit zijn dak: dat vlees komt helemaal niet uit Roemenië! Want dat doen ze hier natuurlijk niet. Ondertussen smikkelen ze verder aan de paardepoten. Er zijn nogal wat paarden in Roemenië dus voorlopig genoeg paardenbiefstuk en paardenrookvlees.

Ik citeer (nos.nl):

Twee Roemeense vleesverwerkende bedrijven ontkennen dat ze hebben gefraudeerd met de export van paardenvlees. Volgens de bedrijven hebben zij hun producten nooit aangeboden als rundvlees.(gewoon als paardenvlees dus).

Een van de Roemeense abattoirs, Carmolimp, zegt in een verklaring dat op al hun etiketten duidelijk staat dat het gaat om paardenvlees en dat zij het afgelopen jaar helemaal geen rundvlees hebben verkocht. Dus? Gewoon paardenvlees in de lasagne.

Dan natuurlijk de kunsthal die in twee minuten (!) leeg gehaald werd. De waardevolle schilderijen zijn nergen meer te vinden. Een van de boeven herinnerde zich nog dat een van de schilders Matisse heet, Dat lijkt namelijk op de kleine Chevrolet, de Matiz. Die vergelijking maakte hij. Dat is dan weer een cultureel hoogstandje. Inmiddels vertellen ze maar wat en het is onwaarschijnlijk dat deze mannen zelf verzonnen hebben om de schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam te halen. En waar die schilderijen zijn? Er gaan hier wilde verhalen rond maar ik vrees het ergste. Volgens mij zit er meer achter dan alleen een paar Roemenen….. En volgens mij moet de Kunsthal in Rotterdam ook even de beveiliging bekijken. 60 miljoen was de waarde? Snel geregeld in twee minuten.

Ondertussen vechten President en Premier de kwestie over toetreden in het Schengen gebied uit. Harde woorden over en weer en volgens de Premier leggen alleen President Basescu en de Premier Rutte verband tussen Schengen en het MCV rapport. De minister van Buitenlandse zaken is vandaag en morgen in Nederland om de scherpe kantjes weg te halen. Een hoop onrust en ontevredenheid over het Nederlandse standpunt.

Dan nog de veroordeling van Gigi Becali (voormalig Europarlementariër, nu parlamentslid, en baas van voetbalclub Steaua). Zijn auto werd gestolen. Hij dacht dat zelf op te lossen en in plaats van de Politie te waarschuwen ging hij zelf achter de dieven aan. Met succes. Hij en zijn beveiligers pakte de dieven op en sloot ze ergens een poosje op. Het verhaal gaat dat er ook een paar flinke klappen zijn uitgedeeld. Hij dacht daarmee zijn uiterste best gedaan te hebben. De rechters dachten daar iets anders over.  Tot grote ontvredenheid van Becali werd hij gisteren veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij was op dat moment in Dubai. Zijn eerste reactie was dat hij nooit meer naar Roemenië zou komen en zich schaamt om hier nog rond te lopen.

SANYO DIGITAL CAMERA

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Paarden, Schengen, Kunsthal en veroordeling”
  1. JM schreef:

    een mooi plaatje voor de presentatie, werkelijkheid anno 2013

  2. johan schreef:

    Er wordt ook bij ons wat afgerommeld met etenals iedereen wist wat er in ons eten zit dan is de grootste honger al gestild

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter