Overblijfselen Elena en Nicolae Ceauşescu opgegraven

Na 21 jaar is men vanmorgen begonnen aan het opgraven van de overblijfselen van Elena en Nicolae Ceauşescu. Volgens de gegevens ligt het echtpaar Ceauşescu begraven op begraafplaats Ghencea in Boekarest. De kinderen van het echtpaar verzochten het Ministerie van Defensie in 2005 al om het opgraven van de overblijfselen omdat men denkt dat Elena en Nicolae Ceauşescu ergens anders begraven zijn. Zoia en Valentin Ceauşescu kregen te horen dat opgraven niet mogelijk zou zijn omdat er nergens documenten zijn dat deze mensen daar begraven zijn. Zoia is in 2006 overleden en Valentin samen met de echtgenoot van Zoia hebben in 2009 de grafrechten ontvangen.

Vandaag wil men bewijzen verzamelen en in de komende tijd DNA testen uitvoeren om dit mysterie voor eens en altijd op te lossen. De toenmalige beheerder van de begraafplaats vertelde vandaag dat het echtpaar wel op de begraafplaats ligt maar onder andere namen zijn begraven. De kinderen van Ceauşescu willen bewijzen en dreigen met rechtzaken tegen voormalige bewindsmannen als blijkt dat de overblijfselen niet van het echtpaar Ceauşescu zijn.

graf Ceauşescu

graf Ceauşescu

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Overblijfselen Elena en Nicolae Ceauşescu opgegraven”
  1. johan schreef:

    is men bang dat het een bedevaartsplaats wordt voor een deel van de aanhang van hen, ik denk dat dit niet meer zo,n groot gevaar is, maar vanuit hier is dat moeilijk te overzien

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter