Oplichters

Roemenië is een land wat vooral bekend is om de corruptie. Dat wordt vaak vastgehouden maar op dat gebied zijn er veel dingen veranderd. Roemenië is niet corrupter dan een ander land. Net als overal moet je goed op je hoede zijn met wie je in zee gaat. Zo’n ervaring wil ik graag delen.

Jarenlang hadden we een goede samenwerking met een bouwbedrijf. Gezien de goede band deed dit bedrijf eigenlijk bijna alle bouw en onderhoudswerkzaamheden binnen onze organisatie. Tot ons laatste bouwproject. Twee dagen na de oplevering wilde de eigenaar van dit bouwbedrijf het zover krijgen dat hij het dubbele kon factureren. Helaas ging dat niet door. Na verdere navraag en informatie bleek deze eigenaar (C.I.) een meester oplichter te zijn. Wij waren niet de enigste waarbij hij deze manier van zaken doen probeerde. Het was voor hem een gewoonte geworden. Er is geen enkele grond of reden dat hij meer kan factureren dan de afspraak was, na veel dreigementen van zijn kant kreeg hij langzaam door dat het hem niet zou lukken.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en deze beroepsoplichter gaat gewoon door. Hij heeft een rechtzaak aangespannen tegen ons. Die heeft hij verloren. Nu begreep ik dat hij weer een andere zaak wil openen. Hij doet maar! Het is jammer dat er opnieuw slachtoffers zijn. Deze op het eerste gezicht “bereidwillige jongen” is echter doelbewust,en met voorbedachte rade, mensen op een achterbakse manier aan het  oplichten. Hij wordt hierbij geholpen door zijn broer, die er dezelfde praktijken op na houd. Voor degenen die zaken willen doen in de buurt van Bacau, hoewel hij inmiddels ook actief is in andere steden in Roemenië, zorg dat je ver uit de buurt van deze bedrieger blijft.

Categorie: Bacau, Roemenie · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Oplichters”
  1. johan schreef:

    troost je met het gegeven dat dit niet allen in Roemenie gebeurt maar ook in nederland waar we zo,n hoge beschaving hebben maar hier zijn er ook zulke mensen.

  2. chris schreef:

    Ik heb er dit jaar ook mee te maken gehad. Net voor het vliegveld van Boekarest werd ik aangehouden voor door roodlicht rijden. (Was net van groen naar oranje gesprongen). Maar ja zinloze discusie. Moest 200 lei betalen, niet veel dacht ik nog. Maar bij controle van de ticket stond er 50 lei op. Maar dat gebeurt hier dus niet. Maak me ook niet druk om want voor de rest is het een mooi land en heb ik ook dankbare mensen ontmoet. Als er voor mij een toekomst zou zijn ging ik er graag werken en wonen. Maar voor ons is het wel een enorm cultuur verschil vind ik.

  3. edwin schreef:

    Tja ,het is een beetje vroeg van huis iedere dag ,maar anders heb ik nog wel wat tijd … 🙂

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter