Onze ambassadeur vertrekt naar Spanje.

Matthijs van Bonzel, sinds 2011 ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Roemenië, in tussentijd ook van Moldavië, vertrekt naar Spanje. Je weet dat het gaat komen, en toch denk je: kan het iets langer…..

Het vertegenwoordigen van Nederland zit in zijn bloed. En wel op een bijzondere en zeer betrokken manier weet hij het bedrijfsleven maar ook de NGO’s te waarderen en op waarde te schatten. Daarbij rekening houdend met de cultuur van het land waar hij aanwezig is. In dit geval Roemenië. Met waardering zagen we zijn daadkrachtige reacties en optreden. Zijn diepe kennis over de Europese Unie is een sterk punt van onze ambassadeur.

Er is nog veel meer te noemen. Zoals het actief zijn op de sociale media, (mede daardoor) het dicht bij de mensen staan, en natuurlijk Cristina van Bonzel-Gomez. Een bijzonder stel :).

Kortom: Matthijs is iemand waar je trots op bent als je zegt “onze ambassadeur”.

Zijn eerste bezoek aan Bacau, mei 2012, een week voordat hij de geloofsbrieven ging aanbieden bij de Roemeense president, was een prachtig bezoek. Het potje tafelvoetbal wat hij speelde met de jongeren uit onze kamertraining is nog steeds onderwerp van gesprek. Er volgden nog een aantal bezoeken, we bezochten de locale overheden en ook opende hij onze voorziening “centrum “de Dolfijn” in Roman (maart 2014). Ook de kroningsdag op 30 april 2013 werd op een mooie manier op de residentie gevierd. De residentie was ook het startpunt voor de RAFA campagne (Raising Awereness for Autism).

Matthijs, heel veel dank voor alles en veel succes in Spanje!

Stella Ronner-Grubacic is benoemd als ambassadeur in Roemenië.

Een terugblik:

Categorie: Algemeen, Respect, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter