Onze ambassadeur in Roemenië onder vuur?

Onze ambassadeur in Roemenië, ja onze, niet : “de ambassadeur” ligt onder vuur. Dat schrijft de Nederlandse pers vanmorgen. Ze werd gefotografeerd en gefilmd op oudejaarsavond tijdens een diner met een voor corruptie veroordeelde zakenman in een hotel in Brasov. Een “betrouwbare” bron bracht het nieuws een dag eerder in Roemenië. Stella Ronner-Grubačić, onze ambassadeur laat zich regelmatig kritisch uit als het gaat over corruptie in Roemenië. Deze zogenaamde onthullingen komen net toevallig twee weken nadat Stella Ronner-Grubačić samen met 6 andere ambassadeurs een gezamenlijk persbericht ondertekende over de veranderende wetgeving van Justitie.

Met wie zat onze ambassadeur dan aan tafel? Met Nelu Iordache, de zogenaamde asfaltkoning aangeklaagd wegens corruptie en witwassen. Iordache werd onlangs veroordeeld tot zes jaar en drie maanden gevangenisstraf voor fraude met Europese fondsen voor aanleg van wegen. Waarschijnlijk niet definitief ander was hij niet in het betreffende hotel geweest.

Is er echt iets aan de hand met Iordache en Stella Ronner-Grubačić? Moeilijk te geloven. Al zou een ambassadeur al iets te delen hebben met een criminele veroordeelde zou dat op een plaats gebeuren waar niemand dat opmerkt om geen enkele verdenking te wekken. En zeker niet op oudejaarsavond in een hotel in Brasov.

Waarschijnlijk wist onze ambassadeur niet eens hoe Iordache er uit zag. Naar eigen zeggen (volgens de Nederlandse pers) was ze met haar familie op vakantie, organiseerde het hotel een diner en bepaalde het daarbij ook de tafelschikking. Zo belandde ze ongewild met Iordache aan tafel.

Het gebeurd wel vaker dat er dingen fout gaan in de diplomatie. Zeker in Roemenië, een ingewikkeld land. En zo ernstig is dat niet, je kan ook niet alles weten. Een wat ongelukkige situatie misschien, dat wel. Maar wat wil de Roemeense pers daar nu eigenlijk mee? Gewoon compromitteren.

De poging om een ​​diplomaat te compromitteren in de context van haar reactie op de wetten van justitie is verwerpelijk.

Probeer ons niet te compromitteren om te bewijzen dat wij precies zo zijn als jullie. Onze ambassadeur staat boven deze spelletjes. Berichtgeving die opnieuw bewijst hoe de Roemeense pers in opdracht werkt.

„Nederland zet in Roemenië actief in op de bestrijding van corruptie”, verklaart Buitenlandse Zaken. en zo is dat! Van dit soort doortrapte berichtgeving door de Roemeense “onafhankelijke” pers zijn we niet gediend. Punt.

Reacties

2 Reacties op “Onze ambassadeur in Roemenië onder vuur?”
  1. Harm Luth schreef:

    Perfect Andre!

  2. johan schreef:

    Goed dat je dit aan de orde stelt

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter