Nunn op bezoek in Bacau

Ex bewoners en personeel van de Nunn (Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen) waren op bezoek in Bacau. Deze mensen hebben het idee om een project te gaan doen in Roemenië. Kunt u het zich voorstellen? Ex dak en thuislozen gaan zich inzetten voor mensen in zeer moeilijke situaties.

Het bezoek in Bacau was voor sommigen van deze mensen zeer confronterend. Het/hun verleden kwam naar boven bij het zien van kinderen die in tehuizen op groeien, bij het zien van gezinnen in moeilijke omstandigheden. Het is moeilijk om de emotie weer te geven die we tijden dit bezoek zagen. Mensen die anders stil en teruggetrokken waren kwamen “tot leven”. Enthousiast is gesproken over mogelijke projecten. Dit is zo’n bezoek wat je nooit meer vergeet. Mensen die zelf een leven vol problemen mee maakten gaan er nu wat moois van maken! Voor het team van Nunn moet dit een van de mooiste voldoeningen zijn, hun mannen die op deze manier in het leven staan. Ex bewoners en team: gefeliciteerd!

(De NuNN ( Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen ) is een self-support organisatie die een bijdrage levert aan de resocialisatie, maatschappelijke participatie en sociale activering van ( ex-) dak-en thuislozen uit de regio. Daarnaast willen de Nunn en Bloemenheuvel de dak-en thuislozen problematiek onder de aandacht brengen en bijdragen aan een genuanceerdere beeldvorming ten aanzien van deze doelgroep. Om aan de realisatie van de doelstellingen te voldoen bedenkt, ontwikkelt en realiseert de NuNN  projecten waarin zelfredzaamheid en betrokkenheid van de doelgroep het belangrijkste uitgangspunt is. De NuNN  houdt zich ook bezig met de reïntegratie van dak-en thuislozen die tot de zgn. “fase 4”gerekend worden: (ex )dak – en thuislozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt met als belangrijkste redenen: weinig tot geen diploma’s.) http://www.nunn.nl/

 

Foto’s van het bezoek:

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

8 Reacties op “Nunn op bezoek in Bacau”
 1. JM schreef:

  Heel mooi, dit initiatief verrast
  Van deze mensen die waren te gast
  Ook voor jullie om te zien, hoe het bieden van hulp
  Zich kan ontlpooien en gaan bloeien als een tulp.

 2. jan scholten schreef:

  goede dag ik mischien ergens mee helpen ik ken romenie goed ik heb daar gewoont ik ben gepensioeneerd

 3. B.A. schreef:

  Inderdaad een prachtig idee, om als ex werk,- en dakloze een project op te zetten. Geweldig. Hoop dat het allemaal gaat lukken!

 4. johan schreef:

  Heel bijzonder dit bezoek van deze groep mensen het is een voorbeeld voor vele anderen. Er zijn meer groepen waar dit heel veel waarde voor zou hebben
  Hopelijk gaat dit zo slagen dat het bredere navolging krijgt

 5. ellenhoogveld schreef:

  Dag collega,s en bewoners van zowel de bloemenheuvel als de nunne
  helemaal top dat jullie daar geweest zijn .
  Wat een mooie foto,s.
  Enkele al gesproken en die ,waren zeer onder de indruk .
  deze reis heeft iedereen veel gebracht,en gaat nog veel meer brengen .
  Jongens heel goed gedaan ,volgende trip wil ik zeker mee .
  Veel goeds voor allen jullie collega Ellen Hoogveld

 6. Mark schreef:

  Fijne Mensen,
  Het wordt tijd voor positieve actie. Kijk met ons mee, vertel en help de wereld een druppel verder. Viva la musica siempre

 7. Pleun Eikelboom schreef:

  Dat vind ik echt heel bijzonder. Zo’n bezoek uit het Nijmeegse en dan mensen die aan den lijve ondervonden hebben wat het is om aan de onderkant van de samenleving te verkeren.

 8. André schreef:

  Hey mannen,
  Zojuist de verjaardagskalender met foto’s uit Roemenië van Barry NEC gekocht.
  Ziet er te gek uit! En voor een prikkie!
  Komend weekend viert de NuNN haar 15 jarig bestaan in Café Trianon te Nijmegen met onder andere Live-muziek èn de verkoop van de kalenders.
  Komt dat zien…

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter