Nieuwjaarsreceptie HCR

Gisteren, 9 januari 2015, werd de nieuwjaarsreceptie van stichting HCR gehouden. Deze keer in Maartensdijk, waar veel mensen actief zijn voor het werk in Roemenië. Ik probeer er elk jaar te zijn, het lukt niet altijd, maar ook deze keer weer goed om al de mensen die zich altijd en overal inzetten voor de projecten in Roemenië weer te ontmoeten. Bijzonder om te zien dat veel van de aanwezigen de afgelopen twee jaar bij ons in Bacau op bezoek waren.

Voorzitter Pleun Eikelboom opende de receptie met een terugblik op 2014. Door creatief besturen en actief te werven kon HCR afgelopen jaar positief afsluiten. Dat is bijzonder en iets waar iedereen heel erg blij mee is. Jaap Muit, ja mijn pa, vertelde over presentaties en aanwezigheid op beurzen en markten. HCR is zichtbaar. Secretaris Stoffel Flikweert had een mooie uiteenzetting over de nieuwsbrief. Hoe deze tot stand komt, wat de kosten zijn en waar deze 10.000 (!) exemplaren naar toe gaan. Dick Paul, de penningmeester van HCR liet met cijfers zien hoe de financiële stand van zaken is binnen HCR. Rita van der Linden, nieuw bestuurslid is bezig om te bellen met mensen die de HCR nieuwsbrief ontvangen. Zij vertelde over haar ervaringen met deze telefonische activiteiten. Beatrix van Loenen informeerde ons over de activiteiten van Morgenster4Bacau, in 2014 voor het eerst met een grote groep in Bacau. Op dit moment een lijst met allemaal mooie en zinvolle activiteiten. Ook Jan Vonk Noordegraaf, bestuurslid kwam aan het woord. Dat ging over de fondsenwerving commissie. Niet zo zichtbaar afgelopen jaar maar daar komt verbetering in werd ons verteld.

Als laatste mocht ik aan het woord. Een korte terugblik over 2014. Met dank aan allen die zich inzetten om het allemaal iets beter te maken voor de personen, kinderen en families binnen onze projecten.

De voorzitter vroeg zich af in één van de voorbereidende e-mails of we zo een gevulde avond hadden. Dat hadden we. Een prachtige positieve terugblik en een mooi vooruitzicht voor 2015.

Categorie: Bacau, Nieuws, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Nieuwjaarsreceptie HCR”
  1. johan schreef:

    jammer dat we dit hebben gemist, volgende keer beter

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter