Na de overstroming

Net na de overstroming in de provincie Bacau zagen we de dorpen onder water staan. De afgelopen week werden de mensen terug gebracht naar hun dorp. Een ongewoon aanblik. Overal huisraad wat staat te drogen, overal kleden en kleding over de hekken. De mensen zijn de modder uit hun huizen aan het halen, soms geholpen door de brandweer. In sommige straten staat nog water.

Op andere plekken zien we ingestorte huizen. Een bejaard echtpaar heeft hun zitbank kunnen redden. Ze slapen nu buiten onder een stuk plastic folie. Hun huis is ingestort. In de meeste huizen heeft 1,5 tot 2 meter water gestaan, veel huizen zijn ingestort. Het lijkt wel een gebombardeerd dorp. De provincie Brasov heeft onderdak geboden aan 30 kleine kinderen die alles kwijt zijn. Hun huis, hun spullen, ze kunnen nergens meer terecht. Ze zijn gevlucht voor het water met alleen de kleren die ze aan hadden.

Op verzoek van de Prefectura in Bacau hebben we voor deze kinderen alles gekocht wat ze nodig hebben om te kunnen vertrekken naar Brasov. Kleding, schoenen, spullen voor persoonlijke hygiene etc. We kregen hierbij de hulp van woningstichting Union uit Oud Beijerland.

Door middel van hun bijdrage konden we deze kinderen gelukkig helpen.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter