Mensen

16 jaar en een paar maanden bijna onafgebroken in Roemenie is eigenlijk een hele tijd. Vanuit niets is er heel veel opgebouwd. Nu is het een periode van reorganiseren om weer sterker uit de “strijd” te komen. Maar dat gaat mijn artikel van vandaag niet over. Dat gaat over mensen.

Het is echt een voorrecht om zoveel mensen te ontmoeten zowel Roemenen maar ook heel veel Nederlanders op bezoek in Bacau en Roemenie. Ik ben er van overtuigd dat ik zonder dit werk niet zoveel mensen zou hebben leren kennen.  Ik heb heel veel bijzondere mensen leren kennen. Mensen die betrokken zijn bij het werk in Bacau. Mensen waar we bijzondere gesprekken mee voerden en voeren. Ieder bezoek is een genot om niet het woord feest te gebruiken. Dat is het overgrote deel van de mensen die bij ons op bezoek komen.

Waar ik me tot een jaar of zes geleden minder bewust van was is dat je ook als je dit werk doet en uitgezonden bent voor een organisatie in een soort glazen huis leeft! Een aantal van onze bezoekers praten graag…. Nu moet ik gelijk al wel bekennen dat samenwerken met mijn persoon niet eenvoudig is! 🙂 Ik heb bewondering voor de mensen die dat volhouden! Toen ik eenmaal in de gaten kreeg dat ik een glazen huis leef waren er al termen als : corrupt, schoft, crimineel, ongelovige, onbekeerde en nog een aantal zaken in de omloop. “de schoft uit Bacau” hoort daar onder andere onder. Dat waren woorden die toen ik het allemaal onder ogen kreeg recht door mijn ziel gingen om het zo maar even te zeggen. Nu is de laag zeep op mijn rug zo groot dat het geen seconde meer blijft zitten.

Het “mooiste” van alles is dat dit soort termen gebruikt worden door mensen die mij nog nooit gesproken of gezien hebben (maar wel stiekem meelezen op mijn weblog 🙂 )  Af en toe denk ik van ik zal er eens met naam en toenaam over gaan schrijven maar dan zie ik dan toch weer vanaf. “Die het vatte kan, die vatte het zeg ik maar! Voor al deze mensen die graag praten en een mening hebben zonder te weten waar het over gaat, of ook wel de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt heb ik een speciale groet en misschien een goed idee.

Het goede idee is om hier te klikken en gewoon uw vragen direct te stellen, u krijgt echt antwoord dat beloof ik.

Dan de groet van het schoffie uit Bacau: Ontvang de hartelijke groeten uit Bacau en kom gerust een keer langs, dan kunnen we samen invulling geven aan de opdracht om onze naaste en onze vijanden lief te hebben!

Voor alle andere mensen, vrienden, bekenden die zich inzetten voor het werk in Roemenie en/of op bezoek komen in Bacau waar we geweldige gesprekken en contacten mee hebben (dat weet een ieder voor zich wel) alle respect en graag tot horens en/of tot ziens!

Categorie: Persoonlijk · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Mensen”
 1. johan schreef:

  Hoge bomen vangen veel wind.Is het bij veel mensen ook niet een stuk jaloezie
  omdat ze het niet in de vingers hebben zo,n organisatie op te bouwen.
  Nog afgezien dat het in een land als Roemenie is.
  Daar gaat niet alles voor de wind. Groeten uit Bru

 2. JM schreef:

  als ik dit lees dan denk ik aan Ps 139 vers 1 (dat zongen wij veel)
  Niets is o Oppermajesteit, Bedekt voor u alwetendheid
  Gij kent mij, Gij doorgrond mijn daan, Gij weet mijn zitten en mijn staan
  Wat ik beraad of wil betrachten, Gij kent van verre mijn gedachten.

 3. Rita schreef:

  Ach ja joh, mensen! sommige vergeten hun eigen balk, en zien alleen maar de splinters bij een ander, maar God weet wat voor werk je daar verricht, en dat je in Zijn ogen een parel bent!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter