Meer dan 760 kinderen achtergelaten in eerste helft 2012

Meer dan 760 kinderen zijn achtergelaten in de eerste helft van 2012. Dat gebeurde op de kraamafdelingen en kinderafdelingen van ziekenhuizen in Roemenië. 656 kinderen zijn uit de ziekenhuizen ontslagen. 246 kinderen konden uiteindelijk teruggeplaatst worden in hun familie. Deze gegevens werden ter beschikking gesteld door de afdeling kinderbescherming in het kader van het Ministerie van Sociale zaken voor het agentschap Mediafax.

Het aantal achtergelaten kinderen in de periode januari-juni 2012 is 768. Hiervan werden 469 kinderen na hun geboorte achtergelaten op de kraamafdelingen.  218 op de kinderafdelingen en 81 op andere afdelingen van ziekenhuizen.

Het is inmiddels oktober en in de pers verschijnen berichten dat er op de kraamafdeling van Iasi 48 kinderen verblijven die na hun geboorte zijn achtergelaten. De meeste van de kinderen verblijven lange tijd in de ziekenhuizen. Sommigen komen bij pleeggezinnen terecht en anderen gaan naar kinderhuizen.

Ik ben benieuwd naar de statistiek over de tweede helft van 2012 maar ik vrees het ergste.

Categorie: Roemenie, Sociaal · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Meer dan 760 kinderen achtergelaten in eerste helft 2012”
  1. Arie schreef:

    Opvallend dat dit allemaal in ziekenhuizen gebeurt. Is dat onder invloed van het ziekenhuis, of moeten we ons nog vele malen meer zorgen maken over kinderen die thuis geboren worden?

  2. A.M. schreef:

    @Arie, in Roemenië worden de meeste kinderen in het ziekenhuis geboren.

Trackbacks

Check out what others are saying...
  1. […] kom even terug op dit artikel waar ik schreef over de achtergelaten kinderen in de eerste helft van 2012. Inmiddels zijn de […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter