Maak een wonder mogelijk!

Revalidatie, fysiotherapie, hydrotherapie; deze zijn vrijwel ontoegankelijk voor veel personen in Roemenië, met name in het noordoosten van Roemenië, dat nog steeds het armste gebied binnen de Europese Unie is.

Sinds 2010 kunnen kinderen en jongeren met beperkingen, maar ook volwassenen, na een ongeluk of hersenbloeding revalideren bij Asociaţia Betania in Bacău, welke samenwerkt met Stichting Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HCR), en die deze diensten gratis aanbiedt voor mensen zonder of weinig inkomen.

Natuurlijk zijn er kosten, zoals bijvoorbeeld materialen, hulpmiddelen, het verwarmen van het water van het therapiebad, maar ook onderhoud. Door Hendri Rietveld te sponsoren voor zijn 39e deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse maakt u het mogelijk dat wij meer mensen kunnen helpen met revalideren!

“Ik ga niet in het zwembad, want daar zijn haaien!” zegt Rares tijdens zijn eerste uur therapie in het therapiebad bij het dagverblijf ‘de Dolfijn’. Silviu, een ander kind uit het dagverblijf, zag het therapiebad en wil er wel elke dag gebruik van maken. Hij laat dan zien dat hij op drie manieren kan zwemmen. Andere kinderen kunnen niet wachten om in het water te ‘springen’, ze willen er niet meer uit, alleen forse aandrang wil soms helpen.

Dit zijn de eerste reacties van een aantal kinderen bij de kennismaking met het therapiebad, een van de mogelijkheden bij Betania. Veel van deze kinderen hadden nooit eerder de mogelijkheid om van een therapiebad gebruik te maken. De fysiotherapeuten die deze kinderen begeleiden weten dat dit ‘spetteren’ in het water de spieren ontspant (omdat het water rond de 32 graden is). De ontspanning van de spieren geeft de mogelijkheid om bepaalde oefeningen te doen die op een andere manier niet mogelijk zijn. De warmte van het water zorgt ervoor dat de spanning van de spieren veel minder wordt, de bewegingen veel minder pijn doen en de bewegingen veel soepeler gaan. De eerste behandelingen in het therapiebad duren ongeveer 8-10 minuten. Iedere keer worden daar 2-3 minuten bijgevoegd om uiteindelijk ongeveer 20-30 minuten met het kind te kunnen werken.

In ons revalidatiecentrum hebben we wonderen zien gebeuren. Kinderen die niet konden lopen, lopen nu wel. Andere kinderen bewegen veel beter.

We willen graag veel meer kinderen en volwassen helpen. U kunt daarbij helpen!

Door Hendri te sponsoren beloont u dus niet alleen zijn prestatie, maar helpt u om revalidatie voor veel meer mensen mogelijk te maken!

 

Sponsoren kan hier

 

Hendri Rietveld voor HCR en Betania

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Respect, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter