Laster op Roemenie forums?

In het laatste nummer van het Roemenie magazine staat een artikel van Jan Mysjkin met als titel :” de Hoogleraar en de Trol” – Een geval van laster op het internet- .

In dit artikel gaat het over een Trol (zoals Mysjkin het noemt) die zowel op het Roemenieprikbord (Ropromo) als op de de informatieve vraagbaak en het prikbord voor Roemenië (Forum.roemenie123) beschuldigd wordt van (naar mijn bescheiden mening) ernstige laster.

Volgens Mysjkin wordt er op de genoemde forums, onder drie verschillende namen en zonder argumenten, een professor emeritus aan de Universiteit van Amsterdam beschuldigt van heulen met de securitate. Mysjkin en het Roemeniemagazine besteden er niet minder dan bijna 4 pagina’s aan. Het artikel sluit af met een andere beschuldiging deze keer aan het adres van de SRBN, ook op een van deze forums. Ook deze beschuldiging heeft volgens de auteur van dit artikel weinig of geen grondslag. Mysjkin noemt het eerberoof, smaad en heeft het in de afsluiting zelfs over medeplichtigheid.

Ik heb het artikel gelezen. De genoemde zaken zijn terug te vinden op de genoemde forums. Mocht het waar zijn dan is het op z’n zacht gezegd droevig. Mocht het niet waar zijn dan heeft het Roemeniemagazine een probleem. Ik oordeel er verder niet over. Ik zou zeggen lees het artikel en trek uw conclusie!

artikel: de hoogleraar en de trol.

update: het genoemde artikel heb ik verwijderd omdat het op een forum gebruikt werd om op de persoon te spelen.

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Laster op Roemenie forums?”
 1. Arjan Melger schreef:

  “Onder drie verschillende namen wordt er zonder argumenten een professor emeritus aan de Universiteit van Amsterdam, op de genoemde forums, beschuldigt van heulen met de securitate.”
  Zonder ook maar enig citaat, althans een citaat dat zorgvuldig is. Beste André, val niet in de val van anderen die op oneigenlijke wijze wraak op mij willen nemen.

 2. A.M. schreef:

  Beste Arjan,
  Zoals ik schreef oordeel ik er verder niet over. Het gaat mij er om dat een probleem de wereld wordt ingestuurd waar de lezer meerdere conclusies uit kan trekken. Welke conclusie de juiste is moet ieder voor zich bepalen. Ik heb er voor gekozen om mijn artikel onafhankelijk te schrijven. Omdat iets duidelijker te maken heb ik de zin aangepast. Verder laat ik mijn mening niet beinvloeden of misleiden door een artikel.

  groeten.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter