Kind te koop

Twee vaders van kinderen uit de gemeente Odobesti in de provicie Bacau zijn op heterdaad betrapt door de Politie op het moment dat ze hun kinderen wilden verkopen. De “vraagprijs” per kind: 12.000 euro. Beide vaders wisten dat ze hun kinderen verkochten met als doel niertransplantatie.

Verleden week kreeg de politie van Bacau informatie dat beide vaders klanten zochten om één van hun kinderen te verkopen. Een van de vaders wilde zelf alle 6 zijn kinderen verkopen voor het bedrag van 70.000 euro. Nadat de politie de informatie had nagetrokken werd besloten een undercover actie te organiseren. Twee politiemensen, een man en een vrouw, gingen het dorp in en deden zich voor als potentiele klanten. We hebben 6 kinderen vertelde de moeder van het zesjarig kind wat verkocht zou worden, “we hebben geen geld om onze kinderen te eten te geven dus we kunnen het geld goed gebruiken”.

Afgelopen vrijdag was het zover de vier ouders van de kinderen waren akkoord om bij de notaris een document te tekenen dat ze hun kinderen afstonden en ieder echtpaar ontving het bedrag van 6000 euro, de aanbetaling zeg maar. De beide vaders zijn daarna direct aangehouden en voorgeleid aan de officier van Justitie. Ze bekende de verkoop van de kinderen en motiveerden zich dat ze niets te eten hadden en ze een beter leven wilden.

Voorlopig zijn de vaders in preventief arrest en worden beschuldigd van handel met minderjarigen. De rest van de kinderen van beide families zijn door tussenkomst van de kinderbescherming ergens anders onder gebracht.

Bron: lokale pers

De hoofdvraag is dit hele verhaal is of de vaders in wanhoop hebben gehandeld of dat de “undercoveroperatie” deze mensen misschien aangezet heeft tot deze daden… Soms is het eenvoudig om mensen die in arme omstandigheden leven te manipuleren. We zullen zien.

Categorie: Bacau, Nieuws, Sociaal · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Kind te koop”
 1. JM schreef:

  dit zijn bizarre dingen. Ik ben benieuwd naar de motivatie van deze mannen.

 2. AM schreef:

  De motivatie de de beide mannen naar voren brachten was niet anders als dat ze de kinderen niet te eten konden geven en een beter leven. De werkelijkheid is denk ik dat een journalist deze mensen (die ongelofelijk arm zijn en in zeer trieste omstandigheden leven) een megabedrag aangeboden heeft.

 3. johan schreef:

  het is voor zulke arme mensen die niets maar dan ook niets hebben ontstellend verleidelijk om dit te doen je kind een (beter toekomst geven) en er nog een mega bedrag voor krijgen ook.het is al vaker in het nieuws geweest dat ouders kinderen verwekken om te verkopen als het kind geboren is aan rijke kinderloze ouders die ergens verweg vandaan komen.Het is wel triest als je zo met een schepsel omgaat

 4. chris schreef:

  Voor ons hollanders is dit een bizar verhaal. Ik heb het echter in Roemenie van erg dicht bij meegemaakt hoe erg de armoede is. Ook al is het nooit goed te praten kan ik het wel begrijpen dat iemand dit uit onmacht doet. Ik begrijp ook, door het regelmatig lezen van deze site, dat t alleen maar slechter wordt in vooral de regio Bacau. En het hoort toch bij Europa?

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter