Ik snap er geen jota meer van…

Afgelopen zondag 9 december waren er verkiezingen. De uitslag is duidelijk. “De kiezer heeft gesproken” zeggen de politici dan. De centrumlinkse coalitie heeft gewonnen. Een combinatie van liberalen en socialisten, dat is al een combinatie die me persoonlijk niet zoveel vertrouwen geeft. Ze hebben samen 60 % van de stemmen binnengehaald.  Maar wat gebeurd er nu, drie dagen na de verkiezingen:

– Er komen 589 parlaments in plaats van de 470 die er voorheen waren. Dan even de context: In 2009 is er een referendum geweest voor het terugbrengen van het aantal parlamentsleden naar 300! Van twee kamers naar één kamer. Dat was een geldig referendum en 77,8 % van de kiezers stemde voor deze verandering. Met de uitslag van dit referendum is nooit wat gebeurd. Er was een strijd over het referendum van dit jaar betreffende het afzetten van de president. Een politieke crisis. Over 2009 hoor je weinig mensen meer…. Roemenie staat er economisch gezien niet best voor en permineert zich nu om het aantal parlamentsleden uit te breiden met bijna 120. Het totaal van 589 leden is volgens mij meer dan het aantal congres leden in de verenigde staten.

– Er werden gouden bergen beloofd. Vandaag werd bekend dat de belastingen met 16% stijgen in 2013

– Verhoging van salarissen, maaltijdsbonnen, hogere pensioenen. Alles kon. Ook vandaag werd bekend dat de salarissen van ambtenaren niet stijgen maar bevroren worden. Binnenkort zullen we wel horen dat er gekort gaat worden op salarissen. Geen maaltijdsbonnen en er worden geen mensen meer aangenomen.

Het is 12/12/2012 , drie dagen na de verkiezingen.

Categorie: Politiek, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter