Ik ben één jaar en heb uw hulp nodig!

De ouders van Stefania (1 jaar) doen een dringende oproep voor hulp!

De kleine meid is een jaar (en drie maanden) en heeft een tumor op beide nieren. Op 30 april werd bij een normale medische controle een bobbel opgemerkt. Het meisje was toen tien maanden…..

Een echografie gaf al snel een beeld van de situatie, de linkernier was opgezet en er werd een tumor gevonden. Ze werd doorgestuurd naar Iasi waar een scan gemaakt werd. Daar werd ook op de rechternier een flinke tumor ontdekt. De artsen besluiten op 19 mei 2011 met chemotherapie te beginnen. In Iasi had men zoiets niet eerder meegemaakt 11 maanden en aan de chemotherapie.

Het meisje werd doorgestuurd naar Cluj. Na een nieuwe CT scan kwam met tot de conclusie dat het ook voor Cluj een moeilijk geval was. Beide nieren hebben namelijk meerdere tumoren. Door de chemotherapie worden de tumoren kleiner maar het meisje kan nog steeds niet geopereerd worden.

De Roemeense chirurgen zijn van mening dat beide nieren verwijderd moeten worden. Het verwijderen van de nieren betekend altijd nierdyalise (spoelen) tot op het moment dat men aan een niertransplantatie kan gaan denken. Dat moment kan pas komen als er in lichaam geen kankercellen meer heeft. Ook denken de Roemeense artsen dat het kleine kind de nierdyalise (lichamelijk) niet aan zal kunnen op zo’n jonge leeftijd.

Dat zijn moeilijke vooruitzichten, de nieren verwijderen betekent nierdyalise. Een behandeling die het meisje op zo’n jonge leeftijd niet aan kan.

Er wordt contact gezocht met een kliniek in Wenen, Turkije en Italie. Italie geeft snel uitsluitsel: Een gedeelte van de rechternier kan gered worden. Ook geven de artsen de linkernier een kans als de verdere behandeling aan zal slaan.

Uit ervaring weet ik hoe vaak Roemeense artsen er naast zitten. Helaas, maar waar. We hebben contact gezocht met de kliniek in Italië en het verhaal van de ouders werd door de chirurgen bevestigd.

Het leven van dit meisje hangt aan een zijden draadje! De operatie kost 10.000 euro. Het totale inkomen van de ouders (per maand) is 800 lei , dat is 200 euro. Om de medicijnen voor het kind te kunnen betalen zijn de ouders al een lening aangegaan. Meer lenen is dus niet mogelijk.

10.000 euro …. het verschil tussen leven en dood, het is bijna niet te geloven maar helaas de bikkelharde waarheid.

Kunt u helpen of weet u een oplossing? Neem contact op: klik hier


Categorie: Sociaal · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Ik ben één jaar en heb uw hulp nodig!”
 1. Barry schreef:

  De jongens en 1 meid van de NuNN ( Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen ) en de Bloemenheuvel hebben besloten dat de helft opbrengst van a.s.24 nov. ten goede komt aan Stefania

 2. AM schreef:

  Ongelofelijk! Ik kreeg ook een e-mail van Ivo en ik en wij zijn onder de indruk van jullie inzet en betrokkenheid! Groeten!

 3. Jan Smith schreef:

  Hoe gaat het nu met dit meisje en haar familie?

 4. A.M. schreef:

  @Jan Smith, Sinds de laatste keer weinig veranderingen. Het gaat heel goed met Stefania.

  “Met Stefania gaat het heel erg goed. De operatie in Italie is (boven verwachting) heel goed verlopen. Dat is aan 1 nier gebeurd. De behandeling bestaan nu uit aangepast chemokuur dat gebeurd gedeeltelijk in Italie en gedeeltelijk in Cluj. De tumoren zijn heel goed geslonken en er zijn nu nog een aantal vlekjes te zien op één van de nieren. Zodra alle kuren afgelopen zijn worden die vlekjes opnieuw onderzocht om alles uit te sluiten. Al met al ziet het er allemaal veel en veel beter uit dan aan het begin van de situatie. Dat is onder andere aan jouw te danken. Wij en in het bijzonder de ouders zijn heel blij met deze vooruitgang! Dank!”

 5. Jan Smith schreef:

  Fijn te lezen dat het goed gaat. Of de goede kant op in ieder geval. Laten we het beste er maar van blijven hopen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter