Het drama herhaalt zich

De overstromingen in Roemenië, en met name in het noordoosten, hebben inmiddels het leven geëist van 19 mensen. Alleen al in de nacht van maandag op dinsdag kwamen 14 mensen om in Botosani, Suceava en Iasi. In totaal 6 mensen in Botosani, 7 in Suceava, 1 in Bacau, Iasi, Alba, Cluj en Vrancea.

Op dit moment worden duizenden mensen in de noordoostelijke provincies van Roemenië geevacueerd. De komende dagen gaat het weer hard regenen en tot en met donderdag is er overstromingsgevaar. In Bacau heeft de hevige regenval al voor overstromingen gezorgt in Asau, Comanesti, Sanduleni en Brusturoasa. Op dit moment worden de mensen die in de buurt van de rivier de Siret wonen geevacueerd. Het is ongelofelijk om te zien wat een kracht het water heeft. Als ik het zo kan bekijken lijkt de situatie erger dan in 2005. De geschiedenis en dit drama herhaalt zich…. op dezelfde plaatsen en in dezelfde tijd van het jaar.

De beelden spreken voor zich denk ik:

Categorie: Bacau, Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Het drama herhaalt zich”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Arme bevolking van Roemenie! Wie helpt hen?

  2. Heleen Buth schreef:

    sjonge, al weer zo’n erge overstroming bij jullie! wat vreselijk! Ik versta natuurlijk niet wat ze zeggen, maar inderdaad, de beelden zeggen genoeg! Heel erg! Sterkte!!

  3. B.A. schreef:

    Sjonge jonge, wat een ellende. Hopelijk stopt de regen zeer spoedig!.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter