Gloednieuwe Boeing 737 bij KLM – PH-BCG

KLM gaat haar Boeing 737-300 vloot vernieuwen voor iets grotere en modernere toestellen. Op 20 maart 2019 landde het eerste nieuwe toestel. Een Boeing 737 Next Generation met het registratienummer PH-BCG.

Op 26 maart had ik het genoegen (of geluk) om met dit nieuwe toestel naar de luchthaven van Boekarest te vliegen. Een de eerste vluchten van dit toestel die de naam “Ivoormeeuw” (Ivory Gull) kreeg.

Omdat ik per jaar nogal wat vluchten met KLM maak heb ik ook wel de tijd en mogelijkheid op om details te letten. Het is een genoegen om met deze “kist” te vliegen. De Next generation heeft het zogenaamde “Sky Interior”. Het grote verschil met de oudere toestellen is vooral de zeer prettige verlichting, het plafond en ook de grotere bagagebakken. De speciale LED verlichting is erg fijn en zorgt voor een aangenaam verblijf aan boord van het vliegtuig.

Mooie dunne stoelen, andere wandpanelen en elke stoel is uitgerust met een USB poort. Het is rustig aan boord dus ik denk dat er ook aan de geluidsisolatie gewerkt is. De nieuwe toestellen schijnen ook zuiniger te zijn dan de oudere serie’s van de Boeing 737, dat heb ik van horen zeggen, moeilijk te controleren uiteraard.

Al met al een mooie ervaring om zo snel al te vliegen met het nieuwste toestel van de KLM. Een rustige vlucht die met enige vertraging rond middernacht in Boekarest aankwam.

Categorie: Diversen, Reizen · Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter