Geen garantie dat geld niet bij terroristen belandt

Toen ik het onderstaande bericht zag, dacht ik toch echt: is hier niet wat vreselijk mis?? De foto’s uit Africa en daarbij dit bericht. Ongelofelijk! Maar goed, ik geloof soms nog in sprookjes…..

Hulpgeld mogelijk naar terroristen

(Novum) – Er kan geen garantie worden gegeven dat geld om de hongersnood in de Hoorn van Afrika te bestrijden niet bij terroristische organisaties terechtkomt. Dat zei staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA) vrijdag op Radio 1. Hij reageert op een VN-rapport waaruit blijkt dat de terreurorganisatie Al-Shabaab entreegeld van hulporganisaties eist.

In het verleden zijn afspraken gemaakt dat Nederlandse hulporganisaties geen geld geven aan terreurgroepen. “Bij mijn weten gebeurt dat ook niet. Maar wanneer je iemand iets geeft, weet je nooit honderd procent zeker wie hij is.”

Het entreegeld dat Al-Shabaab eist, is volgens Knapen een belangrijke reden dat er weinig konvooien over de grens gaan. Ook de veiligheid van de hulpverleners speelt hierbij een rol.

Als voedsel wordt uitgedeeld, is het volgens Knapen ook belangrijk dat dit niet bij terreurorganisaties belandt. Voedsel is in het door hongersnood getroffen gebied erg veel waard. “Het is een rampzalige regio. Het laatste wat je wilt, is dat een terreurorganisatie hier sterker uitkomt.” Tegelijkertijd blijft het volgens hem behelpen. “Het is nogal wat om bij het uitdelen van voedsel in vluchtelingenkampen na te gaan of het echt in monden van kinderen terecht komt.”

Miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika worden na een lange periode van droogte door hongersnood getroffen. De droogte zou de ergste zijn in zestig jaar. Op giro 555 is inmiddels achttien miljoen euro ingezameld. Knapen herhaalde niet van plan te zijn dit bedrag te verdubbelen.

Bron: Nieuws.nl

Categorie: Sociaal · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Geen garantie dat geld niet bij terroristen belandt”
  1. Jan Smith schreef:

    Je maag draait om als je hoort hoe het mensen ook in zulke omstandigheden weer puur om eigen belang gaat. Het maakt dus voor die boeven niet uit hoe het met de vluchtelingen gaat. Vallen ze dood, nou dan vallen ze dood.

  2. AM schreef:

    @Jan Smith, dat is 1 kant van het probleem, de andere kant is het toezicht op de fondsen die niet erg geregeld is vlgns mij

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter