Geen adoptie meer vanuit Roemenie

De minister van Buitenlandse Zaken, Teodor Baconschi, verklaarde in de uitzending “na 20 jaar” (ProTV) dat de positie van de Roemeense regering niet gewijzigd wordt: Geen adoptie meer vanuit Roemenie. Wel is er nog steeds sprake van lobby door meerdere Europeese landen en de Verenigde Staten om adoptie vanuit Roemenie te hervatten.

De vragen in de uitzending kwamen vooral voort uit “onthullingen” door Wikileaks. “We  stopten de internationale adopties , en dat is een goed besluit geweest. Er waren gevallen die open en besproken waren. Normaal gesproken hadden die afgerond moeten worden, maar naar die kwesties heb ik verder niet gekeken” zei hij naar aanleiding van de notities van Wikileaks.

Op de vraag of er specifieke verzoeken zijn geweest om internationale adoptie vanuit Roemenie te hervatten zei de minister: ” Jazeker, ook nu nog is er sprake van lobby door meerdere Europeese landen en door onze amerikaanse vrienden. Ons besluit staat echter vast: We gaan internationale adoptie niet hervatten”

Categorie: Algemeen, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter