Frans Timmermans, bezoek aan Roemenië

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zal van 28 februari tot 1 maart 2018 een officieel bezoek aan Roemenië brengen, zonder dat er (voorlopig) een agenda gepland is.

“De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, verantwoordelijk voor betere wetgeving, interinstitutionele betrekkingen, de rechtsstaat en het Handvest van de grondrechten, zal van 28 februari tot 1 maart 2018 een officieel bezoek aan Roemenië brengen” staat op de website van de Europese Commissie

Frans Timmermans heeft duidelijke mening over de wijzigingen in de Roemeense justitiële wetgeving, waarbij hij samen met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker, waarschuwde voor de risico’s van verzwakking van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.

“We volgen de laatste ontwikkelingen in Roemenië met zorg. De onafhankelijkheid van het Roemeense rechtssysteem en het vermogen om corruptie effectief te bestrijden zijn essentiële hoekstenen van een sterk Roemenië in de Europese Unie” schreven Juncker en Timmermans in een gezamelijke verklaring vorige maand.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter