Extremisme wordt zwaar onderschat

De video die ik vandaag plaats gaat over (moslim) extremisme. Zomaar een stadje in Engeland (Luton). Een stadje waar lowcost maatschappijen landen op het vliegveld van Luton. Een groep moslims gekleed van boven tot onder in zwarte gewaden zeggen tegen een bewoonster van de stad dat ze zal branden in de hel. Leuzen als ” UK go to hell” en “British Police go to hell” worden over straat geschreeuwd als of het allemaal normaal is.

Zo gaat het op dit moment in Europa. Extremisme wordt gewoon toegestaan “om de vrede te bewaren” Ondertussen onthoofden leden van de IS ongeveer iedereen die op hun weg komt en die net iets anders denken. Mannen worden afgeschoten of onthoofd, vrouwen verkracht en kinderen mishandeld of vermoord. Hier en daar wordt er door de islamistische wereld positie ingenomen. Fethullah Gülen, leider van de Gülen-beweging heeft de praktijken van de IS veroordeeld in de kranten Volkskrant en NRC Handelsblad. Sommigen staten werken samen met America in de luchtaanvallen op de IS.

Premier Rutte zegt:  “Ik heb begrip voor de bombardementen in Syrië” en Nederland beziet op dit moment welke bijdrage het kan leveren in de strijd tegen Islamitische Staat. Een keiharde positie van moslimleiders zien we weinig. Het lijkt wel of we vooral niet lastig moeten vallen. Ondertussen wordt Europa overspoeld met extremistische gedachten.  In Australië was men van plan willekeurige burgers te onthoofden en dat op film vast te leggen als waarschuwing….

Waarschuwing voor wat? Om vooral niets te zeggen en iedereen in zijn of haar waarde te laten. Ondertussen kijken we toe naar de beelden aan de grens van Syrië en Turkije. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Tot het moment dat er hoofden over straat rollen omdat we vooral niet moeten lastig vallen en iedereen in zijn waarde moeten laten.

Categorie: Algemeen, Persoonlijk, Politiek · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Extremisme wordt zwaar onderschat”
  1. Irene Broekaart schreef:

    en de horrer die jullie met honden doen.
    Afslachten
    NOOIT IN DE EU
    DAAR ZULLEN WIJ VOOR VECHTEN

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter