Ex-daklozen fietsen naar sloppenwijk in Roemenië

NIJMEGEN – Twaalf ex-daklozen uit Nijmegen fietsen in september 2.600 kilometer naar de Roemeense stad Bacau. Met hun fietstocht, waarbij ze onder meer het bergmassief de Karpaten moeten bedwingen, willen de deelnemers geld inzamelen voor het aanleggen van sanitaire voorzieningen in de sloppenwijk Izvoare van de Roemeense stad.

Vanuit de NuNN (Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen) zetten (ex-)daklozen zich sinds 2011 in voor Izvoare. Zo vertrekken ex-daklozen eind mei naar Roemenië met twee opgeknapte caravans. Daar kunnen gezinnen in wonen die nu in krotten leven.

Barry Jansen van de NuNN: “We betalen de reis zelf, dus alle opbrengsten gaan naar de aanleg van sanitaire voorzieningen. Die gaan we ook zelf, samen met bewoners van Izvoare, de komende jaren bouwen. Zij doen nu hun behoefte gewoon in de bosjes.”

Behalve de hulp heeft het project ook grote waarde voor de ex-daklozen. Jansen: “Ex-daklozen blijven vaak met een stigma zitten. Dat beeld willen we veranderen. Bovendien is het goed voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.”

Bron: de Gelderlander

Categorie: Bacau, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Ex-daklozen fietsen naar sloppenwijk in Roemenië”
  1. johan schreef:

    Dat is een pracht aktie die navolging vraagt
    Petje af voor deze mensen

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter