Eurostat en armoede

De officiele cijfers van Eurostat, die gisteren gepubliceerd werden, geven aan dat dat Roemenië kampioen is wat armoede betreft. 6,6 miljoen roemenen leven op de rand van het bestaan. Ze leven zonder voorzieningen in bouwvallen en eten waar het uitkomt. De armen hebben geen idee wat het is om een wasmachine of andere apparatuur te hebben. Zelfs in de hoofdstad leven veel families waar overleven het grootste probleem is.

Een beangstigend Roemenië waar een derde van de bevolking geen verwarming in huis heeft, geen telefoon heeft en bijna nooit vlees eet. Dat is het Roemenië gezien door de Europese statistieken. Het land staat op de eerste plaats wat armoede betreft: 6,6 miljoen mensen vechten elke dag om te overleven. Het onderzoek van Eurostat geeft aan dat 41% van de Roemeense bevolking (8,9 miljoen mensen) grote moeite heeft om rond te komen. Ver onder een normale levensstandaard dus. 31% van de bevolking (6,6 miljoen mensen) leeft in bittere armoede zonder verwarming of andere voorzieningen. Bovendien kunnen ze zich niet veroorloven om één keer per week vis of vlees te eten.

Volgend hetzelfde onderzoek leeft 40% van de kinderen tot 17 jaar in ongekende omstandigheden. Dat is het hoogste procent in Europa, zelf Bulgarije doet het beter. De situatie is zorgwekkend want juist deze groep loopt het risico sociaal buitengesloten te worden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn: werkeloosheid van de ouders en de slechte sociale zorg in Roemenië.

bron: Eurostat en wall-street.ro

Categorie: Roemenie, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Eurostat en armoede”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Het blijft daarom toch een heel vreemde zaak dat in veel media’s een ander beeld gegeven wordt van Roemenië. En andere landen als veel armer worden voorgesteld.We zouden dus veel meer inlichtingen moeten geven aan de pers over de werkelijke situatie in Roemenië.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter