Er is veel meer aan de hand

Afgelopen weekend heeft de extreem zware sneeuwval voor veel meer ellende gezorgd dan we dachten. Pas woensdag avond kwamen de eerste berichten daarvan binnen. Roemenië had het te druk met het installeren van de nieuwe regering…… 78 dorpen zijn compleet ingesneeuwd en er zijn inmiddels 57 doden. De mensen hebben geen water, geen verwarming, geen electriciteit, geen medicijnen en geen eten. Niemand heeft een idee van het aantal slachtoffers die onder de sneeuw liggen. Het is onvoorstelbaar wat er in die regio (vooral Vrancea en Buzau) aan de hand is.

Kijk en HUIVER:

Categorie: Roemenie, Sociaal · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Er is veel meer aan de hand”
 1. Harm schreef:

  André, ik schaam me af en toe diep, hoewel ik geen Roemeen ben. De regering in Boekarest doet men alsof er niets aan de hand is terwijl mensen gewoon doodvriezen in hun ondergesneeuwde huizen en dorpen. Vanwege het feit dat de A2 blijkbaar aan velen en dus aan niemand toebehoort (hoe communistisch is het denken nog steeds) kan ik niet eens naar Istanbul. De alternatieve route is nu wel open, maar dat is ongeveer 10-12 uur filerijden. Wat een drieletterland af en toe.

 2. AM schreef:

  @Harm, Ja, ze zouden stage moeten lopen in Finland. Maar dat ze de mensen laten zitten in hun huizen en daar pas dagen later aandacht aan gaan besteden is moeilijk in een calificatie aan te geven.

 3. A.V. schreef:

  Vreselijk zeg! Ondanks dat ik er niks van verstond, zeiden de beelden al genoeg. En dan te bedenken dat die sneeuw een keer gaat smelten….

 4. johan schreef:

  Vanmorgen stond er nog lichte sneeuw nu staat er sneeuw dus komt er nog een pak bij wat er al licht We hopen dat je nog bij het vliegveld kunt komen
  Groeten

 5. Harm schreef:

  Ik ben thuis gebleven, volgende vlucht 1902, hoop ik…..

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter