Een tweede kans, een tweede leven; Kamertraining – Betania

CIT-Betania

Integratie van jongeren uit kinderhuizen en slachtoffers van mensenhandel, intergratie van jongeren in moeilijke omstandigheden. Het lijken lege woorden, maar hier schuilt meer dan 15 jaar werk achter. Jaren waarin hoop werd gegeven, jaren waarin, vanuit niets, nieuwe kansen werden geschetst voor een beter leven.

Kamertraining in het kader van Asociatia Betania in Bacau is een plek waar honderden jongeren een nieuw begin vonden. Iets waarover ze misschien niet durfden te dromen. Hier vonden ze onderdak, eten, onderwijs en zorg. In feite vonden ze een familie die ze nooit eerder hadden.

Als ik Betania zeg dan denk ik aan de toekomt. Met deze hulp begrijpen hoe het is om een baan te hebben, hoe het leven in werkelijkheid in elkaar zit. Persoonlijk ben ik er trots op om hier te wonen. Het zijn goede omstandigheden, ik communiceer meer met mensen om mij heen. We leren te waarderen en onze naaste lief te hebben. Bij Betania zijn we als een familie. De mensen hier steunen ons om te slagen in het leven. Ik ben er 100% van overtuigd dat er na mijn vertrek bij Asociatia Betania een mooie toekomst voor mij ligt.” Zegt I. een studente van 19 jaar.

De kamertraining is echt de magische plaats waar een sombere toekomst veranderd in een stralend nieuw begin. Daar waar, tussen tranen en een glimlach van de meisjes, een vaak verdrietig verleden wordt afgesloten en met vertrouwen een nieuwe start wordt gemaakt. Een begin zoals ze zelf wensen. Hier krijgen ze de steun hun opleiding te beginnen of af te ronden. Met inbegrip van de universiteit. Hier krijgen ze de kans een vak te leren en een baan te vinden. Om zelfstandig in het leven te kunnen staan.

Ik zag het lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Nieuwe kansen die ik via Betania kreeg.” Zegt N. een studente van 23 jaar. “Asociatia Betania helpt jongeren om onze weg te vinden in het leven. Ze bieden een thuis maar ook een familie waar ik me veilig voel. Hier vind ik advies en steun. Het is een kans voor jongeren om hun weg weer te vinden.” zegt F. 20 jaar, zij heeft een baan door steun van het team van Betania.

In al deze jaren werden er in de kamertraining meer dan 200 levensverhalen geschreven. Verhalen die hun ereplaats hebben, die speciale plaats, die de naam Betania draagt, gewijd aan menselijkheid, liefde voor anderen en sociale dienstverlening.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Een tweede kans, een tweede leven; Kamertraining – Betania”
  1. johan schreef:

    heb het gedeeld voor sponsering

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter