Een dag uit het leven in een Romadorp…

Van Jaap de Ruig kreeg ik deze informatie. Een prachtig stukje werk!

Een dag uit het leven in een Romadorp, ergens diep in Roemenië. Na een pastoraal begin en een ruzie in de middag keert de rust terug. Met veel liefde en aandacht vastgelegd.

In The Source – One Day in a Roma Settlement in Romania zien we één dag in Hetea, een geïsoleerde Romanederzetting in Midden-Roemenië, waar zo’n 350 mensen in zelfgemaakte hutjes wonen. De dag begint vrij idyllisch, zo worden er koeien en schapen gehoed en wordt er een nieuw houten huis gebouwd. ’s Middags slaat de vlam in de pan: mensen schreeuwen en bedreigen elkaar. Daarna keert langzaam maar zeker de rust weer terug, maar de nawerkingen van de ruzie zijn nog hoorbaar.

Fotograaf/filmmaker Jaap de Ruig heeft de film zeventien jaar lang voorbereid en in één dag gedraaid. Hij koos ervoor niet te ondertitelen, want dan ‘zou ik de woorden te veel betekenis hebben gegeven, en dat zou de aandacht afleiden van het universele karakter van de beelden’. (JdR)

Voor de trailer van 3 minuten : klik hier

The Source

The Source..

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Een dag uit het leven in een Romadorp…”
 1. ion schreef:

  Dom’ sef.
  Da nu mere tralarul mo!
  Nasol, hai baftalo!

 2. admin schreef:

  mai incearca Ionele!

 3. adrian schreef:

  Zeer mooie, uitstekend.Verwachten dat alle film .

 4. johan schreef:

  Ja onvoorstelbaar dat op zo’n kleine afstand dit nog werkelijkheid is hier heeft te tijd stil gestaan. Maar moeten we niet van hen leren dat wij jagen en niet de tijd

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter