EBA naar Europarlement

BOEKAREST – Het voormalig fotomodel Elena Basescu (EBA), dochter van de Roemeense president en bekend als de ‘Roemeense Paris Hilton’, is gekozen in het Europees Parlement.

Het 29-jarige ex-model behaalde zondag 4,2 procent van de stemmen: genoeg voor een zetel als onafhankelijk kandidaat.

De vrouw, bekend om haar blunders en misstappen, heeft beloofd dat ze haar kiezers niet zal teleurstellen als Europarlementslid. ,,De media hebben me afgeschilderd als een domme vrouw, maar ik heb tijdens mijn campagne getoond dat ik meer in mijn mars heb,” zei Basescu maandag tegen RFI radio.

Elena begon in haar jeugd als mannequin met een superslank figuur en uiterlijk als een bruinharige Barbiepop. Door bezoek aan nachtclubs in Boekarest en een tumultueus liefdesleven noemden roddelbladen haar de Roemeense Paris Hilton.

In 2007 gooide ze haar leven om. Ze ging de politiek in en werd gekozen tot secretaris-generaal van de jongerenafdeling van de Liberale Democraten.

Haar verkiezing ergert naar verluidt haar vader, die sinds 2004 president is van Roemenië. (ANP)

Categorie: Algemeen, Politiek · Tags:

Reacties

1 Reactie op “EBA naar Europarlement”
  1. johan schreef:

    ieder land heeft zo zijn eigen vreemde vogels waar uit protest op gestemd wordt beter is hun loon aan armoe bestreiding te gebruiken want als eenling hoor niemand nog iets van hen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter