Co Klootwijk overleden

Deze week begon met een verdrietig bericht. Via werkgroep Oost Europa kreeg ik het bericht dat Co Klootwijk is overleden.

Hij heeft veel betekend voor zijn omgeving. Bijzonder actief in zijn woonplaats Nieuw Vennep. Voor mij persoonlijk was hij een voorbeeld. Medeoprichter van werkgroep Oost Europa uit Nieuw Vennep. Zijn inzet voor Roemenië, maar ook in andere landen is bijzonder geweest. Ook voor onze organisatie in Bacau heeft hij veel betekend.

Het begon allemaal met één van de bezoeken van ambassadeur P.J. Wolthers aan Bacau in 2005. Zowel hij als zijn aardige vrouw waren onder de indruk van de opzet en projecten van onze organisatie in Bacau. Mevrouw Wolthers sprak daar over met Trinette de Ruiter in Boekarest. Deze bijzonder aardige mevrouw belde mij over een mogelijke samenwerking met Stichting Werkgroep Oost Europa. Ik heb toen gelijk dhr. Co Klootwijk gebeld en zodoende hadden we in het voorjaar van 2006 de mensen van deze werkgroep op bezoek in Bacau.

Onder zijn leiding , als projectleider van de werkgroep, werd de bouw van het prachtige medisch centrum in Gaiceana gerealiseerd. Maar ook de renovatie van de bovenverdieping van “de Dolfijn”. Zijn laatste project als projectleider was de bouw van het multifunctioneel centrum in Bacau. Een prachtig project voor jong volwassenen met verstandelijke beperkingen. Een project waar hij op 81 jarige leeftijd gewoon op de steiger stond.De feestelijke opening waar hij de hoofdrol had blijven een mooie herinnering.

Ik ben dankbaar dat ik Co Klootwijk heb leren kennen. We hadden een bijzondere “klik”. Ik ben verdrietig om dit verlies.We verliezen een vriend, een bevlogen persoon. Iemand die zich met hart en ziel,en op een heel bijzondere manier, heeft ingezet voor de medemens.

Onze gedachten zijn bijn zijn familie, vrienden en bekenden maar ook bij leden en vrijwilligers van stichting Werkgroep Oost Europa Nieuw Vennep die een gewaardeerd persoon verliezen. Onze condoleances en veel sterkte toegewenst.

Co Klootwijk is niet meer maar zijn enthousiasme, inzet en bijzondere persoonlijkheid zullen in onze herinnering blijven.

Co Klootwijk werd 87 jaar.

Categorie: Ons werk/Betania, Persoonlijk, Respect, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Co Klootwijk overleden”
  1. Dammis Vroegindeweij schreef:

    Andre,
    Ik ben het volkomen met je eens. Co Klootwijk was een van de mensen die zich met hart en ziel zich heeft ingezet voor de medemens.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter