Chinezen en spreuken

Vandaag was ik wat aan het schrijven aan een concept uitwerking van een project waar ik samen met mijn team aan bezig ben. Een soort voedselbank. Al lezende en zoekende kwam ik chinese spreuken en wijsheden tegen. Het blijft me altijd inspireren, raar maar waar….

Erg van toepassing in deze tijd: Als de rijken vermageren, zijn het de armen die van honger omkomen.

En deze kwam ik ook tegen: Wie geen vertrouwen stelt in anderen, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen.

Al verder lezende kwam ik ook een uitwerking tegen van spreuken 22:2: Rijken en armen ontmoeten elkander; de HEERE heeft hen allen gemaakt.

De uitlegger zegt: “O, dus er zijn nu eenmaal rijke en arme mensen en daarmee akkoord. Verder niet.” Maar zo schijnt het toch niet te zijn: “let eens op het eerste werkwoord in de zin: ‘ontmoeten’. Dat betekent hier dat ze op elkaar zijn aangewezen. Dat mensen zorg voor elkaar moeten dragen.”

Ik vind het een prima uitleg…. Waar het schrijven van een concept al niet goed voor is, mooi!

Categorie: Spreuken, wijsheden, poem, etc... · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter