Back 2 Bacau – NuNN

Het Team van NuNN (Nachtopvang  uit Noodzaak Nijmegen) is op herhaling in Bacau of ook wel Back 2 Bacau zoals het team zegt. Het is inmiddels het derde bezoek. In november 2010 kwamen zij op oriëntatie, in 2011 is het team actief geweest in een achterstandswijk in Bacau en dit jaar opnieuw actief in de achterstandswijken van de stad Bacau. Met man en macht wordt er gewerkt om simpele (lijkt simpel maar is het niet) werkzaamheden te doen aan de slechte woningen van de mensen die het nodig hebben. Ze kiezen daarbij voor families die iniatief tonen en ook echt verder willen maar een steuntje in de rug nodig hebben.

Barry Jansen kwam samen met Johan en Theo met de auto naar Bacau. Zij brachten de eerste caravan mee van de serie die de mensen bij de NuNN verzamelen. Deze caravan wordt gebruikt voor activitieiten. Voor de anderen caravans wordt een passende bestemming gezocht.

Vorig jaar bestond de groep grotendeels uit ex dak en thuislozen, dit jaar zijn er ook vrijwilligers en mensen van andere organisaties bij. Ook Peter de Bie is aanwezig die met zijn geweldige mime spel de harten van de kinderen steelt! Vorig jaar deed hij het alleen, deze keer heeft hij, door training in Nederland, ook het team en mensen die in de nachtopvang van NuNN verblijven het mime spel geleerd. Nu is het een groep die actief met de kinderen werkt. Anderen uit deze geweldige groep maken tekeningen met de kinderen. Op deze manier komen we er achter hoe creatief de kinderen uit deze arme wijken zijn. Inmiddels is het idee onstaan om de tekeningen in Nederland te verkopen en het geld terug te geven aan de kinderen. Er onstaan nieuwe ideeën, nieuwe samenwerkingen, gesprekken en ook is de komst van een tweede groep gepland dit jaar.

Ik zeg: petje af.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

3 Reacties op “Back 2 Bacau – NuNN”
  1. johan schreef:

    prachtig werk wat deze mensen doen ga zo door Groeten

  2. Lonneke schreef:

    Met tranen in mijn ogen heb ik het artikel gelezen en de foto’s gezien. Ben zo blij, en op de een of andere manier ook trots, dat jullie het toch maar weer flikken met z’n allen!! Nog super veel plezier met elkaar en volgend jaar wil ik ook komen met Yoav

  3. A.M. schreef:

    @Lonneke, mooie reactie! Je kan trots zijn op je man! En de anderen natuurlijk.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter