Asfalt zoals in Nederland…..

In de stad Bacau wordt een poging gedaan om de wegen te asfalteren. Het gaat ongeveer zo: ’s morgens worden alle auto’s door de politie uit de straat verwijderd, waarna de straat geveegd wordt. Gaten worden soms op een rare manier volgestopt waarna de asfaltmachine een laagje van ongeveer 1,5 cm asfalt over de slechte weg aanbrengt. Zonder maar enigzins rekening te houden met hobbels en bobbels. Die worden dus gewoon geasfalteerd zodat de aanslag op je schokbrekers van de auto gewoon blijft. Putdeksels worden of gewoon geasfalteerd of ze asfalteren er om heen. Dan blijf je gewoon een gat houden waar je iedere keer met een grote klap overheen rijd met de auto.

Soms herhaalt men deze procedure zodat er twee lagen asfalt komen te liggen. Met als gevolg dat de gaten nog iets dieper worden. Deze week sprak ik een aantal werkers die druk bezig waren. Ik wilde niet erg vervelend doen maar begon toch maar even over de kwaliteit van het asfalt. Ze vertelde mij dat het een nieuwe technologie is die toegepast wordt in Oostenrijk en ook in Nederland. Ik glimlachte maar wat….. Nu is het natuurlijk wel zo dat ik al even weg ben uit Nederland en niet allles volg, maar deze manier van asfalteren komt me niet zo bekend voor. Zeker niet wanneer ik weet dat ze na de winter weer overnieuw kunnen beginnen. Maar goed, zo als ik al schreef zal ik wel wat van de ontwikkelingen in Nederland gemist hebben en hebben wij asfalt zoals in Nederland! 🙂

asfalt , foto: mirelas

asfalt , foto: mirelas

asfalt: foto; bagatare

asfalt: foto; bagatare

Categorie: Bacau, Diversen, Roemenie · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Asfalt zoals in Nederland…..”
 1. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Zo scheelt het wel vierkante meters asfalt!

 2. Ina schreef:

  En geld Dammis.

  André

  Kunnen de eigenaren van de auto’s die onder het asfalt zitten de schade verhalen op de gemeente Bacau, de firma die het asfalteren uitvoert? Ik vrees van niet. Het zal je auto maar wezen.

  Videofilmpjes over het asfalteren in NL vind je hier: http://www.youtube.com/results?search_query=asfalteren+in+nederland&aq=f

  Is er geen EU potje om al die RO asfalteerders op cursus te sturen naar het buitenland (waar, in de regel, wel goed asfalt gelegd word?)

  Ik vraag mij nog steeds af of mijn gemeente de Roemeense manier van asfalt leggen niet overgenomen heeft. Gaten worden hier opgevuld met “koud” asfalt zodat er na korte tijd weer een gat is. Of men asfalteert zo dat er enorme bulten ontstaan aan de rand van de weg (tegen de berm aan) Nu is er eindelijk wat aangedaan zodat ik niet langer bang hoef te zijn om door die bulten gelanceerd te worden als ik weer eens door spoorvorming (die is er nog steeds) richting die bulten getrokken word, deze moeilijk te ontwijken waren. Overigens, voor zover ik weet, is nog niemand van de plaatselijke gemeenteleden ooit in RO geweest.

 3. A.M. schreef:

  @ Ina, dan hebben die werker toch gelijk joh!
  Overigens zijn de foto’s ter illustratie geplaatst en zijn ze in Boekarest genomen.

 4. arie schreef:

  Geweldig, die Roemeense manier van werken. Eén van de dingen die mij geleerd is, is om bij betreding van oost-Europa mijn west-Europese bril af te zetten en alles door een oost-Europese bril te gaan bezien. Volgens mij bedoelde men dat ivm cultuurverschillen enzo. In dit geval is een heel donkere zonnebril beter…Of een heel goede westerse bril om de putten te ontwijken?
  André, zetten ze dan wel een tak in die putten?

 5. johan schreef:

  Een kniesoor de op zulke kleine dingen let, er moet gewerkt worden wie werkt maakt wel eens een foutje, ook wij moeten wel eens een nood reparatie maken met koud asfalt wat inderdaad minder sterk is Volgens ons idee is er de laatste jaren veel aan de wegen verbeterd en wordt er op veel plaatsen goede wegen gemaakt wat de infrastructuur alleen maar beter van wordt

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter