Andrei Fokkink kan tekenen met zijn ogen!

Andrei Fokkink is 22 jaar en heeft geen controle over zijn bewegingen. Hij is voor communicatie aangewezen op zijn oogbestuurde computer: de MyTobii.

Andrei is geboren in Bacău, Roemenië maar woont nu in Enschede. Hier heeft hij de beschikking over veel goede hulpmiddelen.
Naast communiceren, vooral met email en uitspreken van zelf getypte tekst, muziek draaien en de agenda bijhouden gebruikt Andrei deze computer ook om te tekenen. Hij tekent samen met de Enschedese kunstenaars Gerdie Schiphorst en Quinta Bies, maar ook als niemand kijkt.

Naast het zichtbare plezier wat Andrei beleeft aan het tekenen is zijn omgeving diep onder de indruk van wat Andrei kan en maakt. Zo ontstond het idee bij zijn teken-buddy, Gerdie Schiphorst om een selectie van zijn tekeningen te exposeren.

Tijdens de Week van de Amateur Kunst van 1 t/m 9 juni en Kunst in het Volkspark op 9 juni a.s. gaat Andrei zijn kunst laten zien en te koop aanbieden. De opbrengst gaat naar een goed doel. Hij weet namelijk heel goed dat gehandicapten in Roemenië niet de beschikking hebben over de hulpmiddelen die eigenlijk nodig zijn. Zij hebben geen oog-bestuurde computer, zoals hij, en hebben ook geen adequate rolstoel. Andrei wil de wereld voor gehandicapten in Bacău een stukje mooier maken en hoe kan dat beter door lekker door te tekenen?
Kom kijken naar de mooie dingen die Andrei maakt of nog beter: Koop een kunstwerk!

De opbrengst van de verkoop doneert Andrei aan Stichting Betania in Bacău: https://www.asociatiabetania.ro/nl.

“We hebben al heel lang contact met Betania en weten dat ze goed werk doen!”

Andrei Fokkink kan tekenen met zijn ogen

Categorie: Nieuws, Persoonlijk, Respect, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter