Ambassade, KLM en NRCC

De combinatie Ambassade, KLM en NRCC bracht ons, gisteravond 14 januari, samen op de nieuwjaarsreceptie 2015. Gehouden op de residentie van Ambassadeur Matthijs van Bonzel. Zijn rol als gastheer gaat hem altijd goed af. Dat is niet voor iedereen weggelegd maar hij heeft de kwaliteiten om er voor te zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. De blauwe champagne was van KLM ter gelegenheid van het 95 jarig bestaan van de luchtvaart maatschappij. Dat alles in samenwerking met de Nederlandse kamer van Koophandel in Roemenië.

Het openingswoord was aan onze ambassadeur. Hij vertelde ons dat zijn staff het beter vond zich aan de punten te houden die op papier staan. Dat ging allemaal prima. Belangrijke punten voor en door het bedrijfsleven werden genoemd. De agenda voor 2015 kwam aan de orde en wat ik bijzonder waardeer dat in zijn speeches ook de NGO’s en de waarde daarvan goed aan bod komen. Daarna het woord aan Alexandru Dobrescu, de country-manager van KLM. Over het 95 jarig bestaan van de de maatschappij en over het feit dat het de beste maatschappij is om met te vliegen. Zelfs de verlichting was blauw in de residentie. Duidelijk dus dat flying blue de beste optie is. Daarna het woord aan Robin van Rozen, CEO van Philips Romania, maar nu even in zijn rol als voorzitter van de Nederlandse kamer van Koophandel. De voordelen van deze kamer kwamen aan de orde. Een korte maar duidelijke speech.

Sinds kort zijn we als organisatie ook lid van de NRCC. Daar was een paar jaar geleden al sprake van maar is eigenlijk nooit van gekomen. Nu vriend Maurits Dohmen executive director is van de kamer, en mij gewoon vertelde dat het tijd werd om tegen het NGO tarief lid te worden, hebben we daar mee ingestemd.

Verder veel gesprekken en ontmoetingen met de mensen die al lange tijd in Roemenië zijn. Ook veel nieuwe gezichten en dus ook nieuwe ontmoetingen. Al met al een mooie avond.

Foto’s : NRCC

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter