Aggresief varken

Het bericht over het agressieve varken is de wereld rond gegaan. Ook de nederlandse pers heeft er volop aandacht aan  besteed:

“Een man is door zijn eigen varken gedood toen hij het dier wilde slachten”. Dat meldt het Roemeense persagentschap  Mediafax.

Ter gelegenheid van het slachtfeest voor de advent was de 49-jarige man uit het dorp Calimanesti in de zuidelijke Karpaten  het dier met een mes genaderd. Toen hij wilde toesteken, haalde het dier uit naar zijn hand waarin het mes zich bevond. De  punt van het mes doorboorde zijn hals en raakte een slagader. De door de buren opgeroepen hulpdiensten konden hem niet  meer helpen.

In Roemenië is het slachten van varkens in familie- en vriendenkringen en de aansluitende bereidingen van worsten en  pasteitjes het hoogtepunt van de advent. De dieren worden tijdens het jaar vetgemest om tegen Kerstmis opgegeten te  worden. Ondanks dat het slachten van dieren met een mes sinds de EU-toetreding van het land in 2007 verboden is, willen vele Roemenen geen afstand doen van dit traditioneel gebruik.” (bron: nieuwsblad.be)

Volgens de bewoners van het dorp had de man niet op 6 december (sint nicolaas) moeten slachten. Dat is een christelijke feestdag en zeker geen dag om te slachten. Met andere woorden: eigen schuld. De lijkschouwer zei dat hij al veel in zijn loopbaan gezien had: ongelukken met paarden, honden en andere beesten maar dood door varken had hij nog niet eerder meegemaakt.

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Aggresief varken”
  1. johan schreef:

    Ik zie dat al voor me eerst palinka drinken en dan een varken slachten meerdere keren heb ik het zelf mee gemaakt. Als er niet enkele mensen bij aanwezig zijn is het niet ongevaarlijk een varken te steken. En bij zo’n ritueel hoord palinka voor de slechte bacterieen

  2. hooi schreef:

    he hallo, leuke foto van die varken

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter